Sigurno ste jeli nekada u restoranu kao predjelo čuvene "onion rings", pržene kolutiće luka. Nisu baš dijetalni, ali su odlična ideja za predjelo ili slanu grickalicu. Takođe su sjajni kao dodatak uz neki dobar roštilj, burgere, hotdog ili sličnu brzu hranu.
Sastojci:
- 1 veća glavica crnog luka
- 160 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica bibera
- 1 jaje
- 250 ml mleka
- 100 g prezli
- ulje za prženje
Priprema:
U dublji tiganj sipajte dosta ulja, pa dobro zagrejte. Luk oljuštite i isecite na kolutove, a onda razdvojite prstenove luka. U manjoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so, pa uvaljajte svaki prsten i sklonite sa strane. U brašno dodajte jaje i mleko, pa viljuškom ili žicom umutite. Umočite svaki prsten luka u smesu, pa ih poređajte na tanjir. Na plitki tanjir sipajte prezle, pa svaki kolutić uvaljajte, a zatim ga stavite u tiganj i pržite dva do tri minuta, dok ne dobije braonkastu boju. Gotove kolutiće vadite na salvetu ili ubrus, da se malo ocede. Po želji možete još malo da ih posolite i služite uz omiljeni umak.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus