Pire krompir je tradicionalni prilog koji je omiljen skoro svima, a svaka domaćica ga je pravila bar jednom, jer je to recept koji se lako savlada. Možete da ga služite uz skoro sva jela, od mesa do punjenih paprika ili sarmica od zelja. Zbog svoje jednostavnosti je savršen, ali isprobajte noviju verziju. Ispecite ga sa sirom i kajmakom i dobićete hrskavu koricu, a zbog 7 kašika putera biće mekan iznutra.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 1/2 šolje hladnog mleka
- 7 kašika putera
- 130 g kajmaka
- 1/2 šolje tvrdog sira
Priprema:
Krompir oljuštite i isecite na manje komade. Kuvajte u posoljenoj vodi dok ne omekša. Procedite, pa dodajte mleko i puter i dobro ispasirajte. Ne smeju da ostanu grudvice. Začinite po želji, pa sipajte u podmazan pleh. Kajmak i rendani sir pomešajte, pa prelijte preko pirea. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne uhvati koricu.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus