Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PEČENI PIRE KROMPIR SA SIROM I KAJMAKOM: Korica je hrskava, a jedan trik sastojak čini ga savršeno mekim iznutra

Autor Sanja Belinić

Drugačiji recept za pire krompir. Sada ga ispecite sa sirom i kajmakom.

 Pečeni pire krompir sa sirom Izvor: Shutterstock

Pire krompir je tradicionalni prilog koji je omiljen skoro svima, a svaka domaćica ga je pravila bar jednom, jer je to recept koji se lako savlada. Možete da ga služite uz skoro sva jela, od mesa do punjenih paprika ili sarmica od zelja. Zbog svoje jednostavnosti je savršen, ali isprobajte noviju verziju. Ispecite ga sa sirom i kajmakom i dobićete hrskavu koricu, a zbog 7 kašika putera biće mekan iznutra.  

Sastojci:

  • 1 kg krompira 
  • 1/2 šolje hladnog mleka 
  • 7 kašika putera 
  • 130 g kajmaka
  • 1/2 šolje tvrdog sira 

Možda će vas zanimati

Priprema:

Krompir oljuštite i isecite na manje komade. Kuvajte u posoljenoj vodi dok ne omekša. Procedite, pa dodajte mleko i puter i dobro ispasirajte. Ne smeju da ostanu grudvice. Začinite po želji, pa sipajte u podmazan pleh. Kajmak i rendani sir pomešajte, pa prelijte preko pirea. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne uhvati koricu. 

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti