Pire krompir je tradicionalni prilog koji je omiljen skoro svima, a svaka domaćica ga je pravila bar jednom, jer je to recept koji se lako savlada. Možete da ga služite uz skoro sva jela, od mesa do punjenih paprika ili sarmica od zelja. Zbog svoje jednostavnosti je savršen, ali isprobajte noviju verziju. Ispecite ga sa sirom i kajmakom i dobićete hrskavu koricu, a zbog 7 kašika putera biće mekan iznutra.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 1/2 šolje hladnog mleka
- 7 kašika putera
- 130 g kajmaka
- 1/2 šolje tvrdog sira
Priprema:
Krompir oljuštite i isecite na manje komade. Kuvajte u posoljenoj vodi dok ne omekša. Procedite, pa dodajte mleko i puter i dobro ispasirajte. Ne smeju da ostanu grudvice. Začinite po želji, pa sipajte u podmazan pleh. Kajmak i rendani sir pomešajte, pa prelijte preko pirea. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne uhvati koricu.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem