Iako se krompir veoma koristi u svim kuhinjama sveta, a posebno u srpskoj, uvek postoji način njegove pripreme koji još uvek niste probali. Ovo povrće rado je viđen gost i na svakodnevnoj, ali i na svečanoj trpezi, u slanim i u slatkim jelima. Jelo koje možete pripremiti, čak i kada imate neku svečanost je punjeni krompir.
Veoma je zasitno, brzo i jednostavno se priprema, a teško da postoji neko ko će mu odoleti. Krompir je najlepši dok je još topao, mada je veoma ukusan i kao hladno predjelo.
Sastojci:
- 5 većih krompira
- 150 g krem sira
- 100 g kačkavalja
- 100 g pršute
- 1 šargarepa
- svež peršun
- so, biber
Priprema:
Krompir dobro operite i stavite da se kuva sa sve korom. Čačkalicom proverite da li je kuvan, pa ga izvadite i pažljivo prepolovite. Kašikom izdubite svaku polovinu i sav sadržaj stavljajte u odvojenu posudu. U istu posudu stavite krem sir, narendani kačkavalj, so i biber, pa sve sjedinite. Ovom masom punite polovine krompira. Kuvanu šargarepu iseckajte na kockice i pospite po krompirima. Isto uradite i sa seckanim peršunom, a za kraj dodajte i po list pršute.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus