Iako se krompir veoma koristi u svim kuhinjama sveta, a posebno u srpskoj, uvek postoji način njegove pripreme koji još uvek niste probali. Ovo povrće rado je viđen gost i na svakodnevnoj, ali i na svečanoj trpezi, u slanim i u slatkim jelima. Jelo koje možete pripremiti, čak i kada imate neku svečanost je punjeni krompir.

Veoma je zasitno, brzo i jednostavno se priprema, a teško da postoji neko ko će mu odoleti. Krompir je najlepši dok je još topao, mada je veoma ukusan i kao hladno predjelo.

Sastojci:

  • 5 većih krompira 
  • 150 g krem sira
  • 100 g kačkavalja
  • 100 g pršute
  • 1 šargarepa
  • svež peršun
  • so, biber

Priprema:

Krompir dobro operite i stavite da se kuva sa sve korom. Čačkalicom proverite da li je kuvan, pa ga izvadite i pažljivo prepolovite. Kašikom izdubite svaku polovinu i sav sadržaj stavljajte u odvojenu posudu. U istu posudu stavite krem sir, narendani kačkavalj, so i biber, pa sve sjedinite. Ovom masom punite polovine krompira. Kuvanu šargarepu iseckajte na kockice i pospite po krompirima. Isto uradite i sa seckanim peršunom, a za kraj dodajte i po list pršute.

Izvor: Stvar ukusa