Čips od testenine postao je najpopularnija grickalica na internetu, a dobra vest je da je recept jednostavan i da ga možete napraviti kod kuće za 20 minuta. Nakon saće paste i špageta iz rerne s lukom i sirom, pasta čips novi je hit na društvenim mrežama i to ne bez razloga.
Za razliku od klasičnog čipsa koji se prži u dubokom ulju, ova grickalica se sprema u reni, a upravo to je čini mnogo zdravijim izborom. U ovom receptu upotrebljena je pasta u obliku mašnica, što bi posebno moglo da bude interesantno deci, a vi možete da se "igrate" oblicima i birate koji najviše volite.
Sastojci:
- 300 g testenine po izboru
- 2 kašike maslinovog ulja
- malo belog luka u prahu
- aleva paprika
- kašika biljnog začina
- po želji malo origana
- po želji malo parmezana
- so
Priprema:
Testeninu skuvajte u litar posoljene vode. Ocedite je i začinite maslinovim uljem, origanom, belim lukom u prahu, biljnim začinom i alevom paprikom. Ukoliko želite, stavite u sve to i rendani parmezan. Sve zajedno promešajte da se sjedini. Ukoliko ima potrebe dodajte još žačina. Obložite pleh papirom za pečenje i rasporedite testeninu, pa pecite 10-15 minuta na 200 stepeni. Služite uz omiljeni umak po želji.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom