Slana torta ili pita sa povrćem je odlična kao predjelo na slavama ili rođendanima, ali super je ako poslužite za ručak ili večeru. Praktično, ne košta puno, a svi će se lepo najesti. Počinje sezona raznovrsnog povrća različitih i prelepih boja koje svako jelo čine dekorativnim, zdravim i ukusnim.
Sastojci:
- 1 veliki brokoli (može i smrznuti)
- 1 paprika
- 2 šargarepe
- mirođija, peršun
- 150 g tvrdog sira
- 5 jaja
- 150 g kora
Priprema:
U posoljenu ključalu vodu dodajte krupnije isečen brokoli i malo kuvajte. Papriku, mirođiju, peršun iseckajte, a sir i šargarepu izrendajte. Sve to pomešajte. Dodajte i kuvan brokoli koji ste prethodno procedili i sitnije iseckali. Jaja umutite, pa posolite, pobiberite i dodajte kašičicu sušenog bosiljka. Dodajte iseckano testo, dobro promešajte, pa smesu sa jajima sipajte u povrće. Sjedinite. Kalup obložite pek papirom (i dno i ivice), pa malo nauljite. Sipajte smesu u posudu i poravnajte. Pecite na 180°C oko 45 minuta. Možete da pokrijte i folijom, ako želite.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem