Posluženje koje će se svima svideti. Evo kako da napravite pitu sa povrćem.

Slana torta ili pita sa povrćem je odlična kao predjelo na slavama ili rođendanima, ali super je ako poslužite za ručak ili večeru. Praktično, ne košta puno, a svi će se lepo najesti. Počinje sezona raznovrsnog povrća različitih i prelepih boja koje svako jelo čine dekorativnim, zdravim i ukusnim.
Sastojci:
- 1 veliki brokoli (može i smrznuti)
- 1 paprika
- 2 šargarepe
- mirođija, peršun
- 150 g tvrdog sira
- 5 jaja
- 150 g kora
Priprema:
U posoljenu ključalu vodu dodajte krupnije isečen brokoli i malo kuvajte. Papriku, mirođiju, peršun iseckajte, a sir i šargarepu izrendajte. Sve to pomešajte. Dodajte i kuvan brokoli koji ste prethodno procedili i sitnije iseckali. Jaja umutite, pa posolite, pobiberite i dodajte kašičicu sušenog bosiljka. Dodajte iseckano testo, dobro promešajte, pa smesu sa jajima sipajte u povrće. Sjedinite. Kalup obložite pek papirom (i dno i ivice), pa malo nauljite. Sipajte smesu u posudu i poravnajte. Pecite na 180°C oko 45 minuta. Možete da pokrijte i folijom, ako želite.
Izvor: Stvar ukusa
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.