Kupus i šargarepa se savršeno slažu i u kuvanim jelima, ali i sveži, pripremljeni kao salata. Budući da je vreme sve lepše, a da je sezona roštiljanja i boravka u prirodi tek otvorena, novi recepti za osvežavajuće salate, koje se odlično slažu sa svim vrstama mesa, uvek su dobrodošli.

Jedna od takvih je i ova, neka verzija popularne američke "coleslaw" salate, kombinacija kupusa, šargarepe i neodoljivog dresinga sa majonezom. Priprema se za manje od deset minuta, a ukus je neodoljiv.

Sastojci:

  • pola glavice svežeg kupusa
  • 2 srednje šargarepe
  • 1 manja glavica luka
  • 2 kašike majoneza
  • 3 kašike pavlake
  • 1 kašičica senfa
  • 1 kašićica jabukovog sirćeta
  • so, biber

Priprema:

Kupus iseckajte na tanke tračice, kao i inače. Šargarepu narendajte, a luk iseckajte na tanka rebarca. Majonez, pavlaku, senf i jabukovo sirće izmešajte, pa sve sjedinite sa povrćem. Dodajte so i biber po ukusu, pa ostavite salatu da se hladi, a onda poslužite. Savršeno se slaže sa svim vrstama mesa sa roštilja.

Izvor: Stvar ukusa