Uz roštiljsko meso se najčešće služe šopska i kupus salata, ali iznenadiće vas kako salata od cvekle dobro uklapa. Osvežava, a ovaj recept je malo drugačiji od standradnog jer se dodaje ulje/sok u kojem se pržio crni luk. Ako volite i dobro varite, crni luk možete da pomešate sa cveklom, biće pun pogodak.  

Pored fantastičnog ukusa, cvekla i jako zdrava i puna je vitamina B, kalijuma i gvožđa. 

Sastojci:

  • 2 manje cvekle 
  • 1 crni luk 
  • 3-4 čena belog luka 
  • 1 kašičica seckanog svežeg peršuna
  • 0,5 kašičice bibera
  • 2 kašike sirćeta

Priprema:

Cveklu izrendajte i posolite, pa sipajte sirće. Marinirajte nekih 3 sata. Procedite. Luk iseckajte na rebarca i propržite dok ne dobije zlatnu boju. Sok od luka dodajte u cveklu, a ako želite dodajte i crni luk. U salatu od cvekle dodajte i sitno seckani beli luk, biber i peršun. Dobro promešajte. 

Izvor: Stvar ukusa