Uz roštiljsko meso se najčešće služe šopska i kupus salata, ali iznenadiće vas kako salata od cvekle dobro uklapa. Osvežava, a ovaj recept je malo drugačiji od standradnog jer se dodaje ulje/sok u kojem se pržio crni luk. Ako volite i dobro varite, crni luk možete da pomešate sa cveklom, biće pun pogodak.
Pored fantastičnog ukusa, cvekla i jako zdrava i puna je vitamina B, kalijuma i gvožđa.
Sastojci:
- 2 manje cvekle
- 1 crni luk
- 3-4 čena belog luka
- 1 kašičica seckanog svežeg peršuna
- 0,5 kašičice bibera
- 2 kašike sirćeta
Priprema:
Cveklu izrendajte i posolite, pa sipajte sirće. Marinirajte nekih 3 sata. Procedite. Luk iseckajte na rebarca i propržite dok ne dobije zlatnu boju. Sok od luka dodajte u cveklu, a ako želite dodajte i crni luk. U salatu od cvekle dodajte i sitno seckani beli luk, biber i peršun. Dobro promešajte.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus