Uz roštiljsko meso se najčešće služe šopska i kupus salata, ali iznenadiće vas kako salata od cvekle dobro uklapa. Osvežava, a ovaj recept je malo drugačiji od standradnog jer se dodaje ulje/sok u kojem se pržio crni luk. Ako volite i dobro varite, crni luk možete da pomešate sa cveklom, biće pun pogodak.
Pored fantastičnog ukusa, cvekla i jako zdrava i puna je vitamina B, kalijuma i gvožđa.
Sastojci:
- 2 manje cvekle
- 1 crni luk
- 3-4 čena belog luka
- 1 kašičica seckanog svežeg peršuna
- 0,5 kašičice bibera
- 2 kašike sirćeta
Priprema:
Cveklu izrendajte i posolite, pa sipajte sirće. Marinirajte nekih 3 sata. Procedite. Luk iseckajte na rebarca i propržite dok ne dobije zlatnu boju. Sok od luka dodajte u cveklu, a ako želite dodajte i crni luk. U salatu od cvekle dodajte i sitno seckani beli luk, biber i peršun. Dobro promešajte.
Izvor: Stvar ukusa
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno