Salata sa kuvanim jajima je egipatsko jelo koje se služi za praznike, obično za Uskrs. Sada možete da je napravite kod kuće, jer je jednostavna, a siguno su vam ostala jaja posle praznika. Nemojte da bacate, nego isprobajte zanimljivu salatu koja će vas oduševiti već na prvi zalogaj. Jaja su hrskava, a sir i povrće daju poseban šmek.
Pročitajte kako da napravite fetu samo kod kuće.
Sastojci:
- kuvana jaja
- krastavac
- čeri paradajz
- rotkvice
- feta sir
Priprema:
Iseckajte paradajz, krastava, rotkvice i posložite u posudu. Preko stavite komade fete, pa posolite i poboberite. Prelijte maslinovim uljem. U tiganju istopite puter i dodajte maslonovo ulje, pa propržite kuvana jaja dok ne dobije zlatno braon koricu. Dodajte u posudu sa povrćem i servirajte kao salatu uz pečenje.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus