Za večeru poslužite salatu sa kuvanim jajima koja su vam ostala od Uskrsa, a dodajte i fetu.

Salata sa kuvanim jajima je egipatsko jelo koje se služi za praznike, obično za Uskrs. Sada možete da je napravite kod kuće, jer je jednostavna, a siguno su vam ostala jaja posle praznika. Nemojte da bacate, nego isprobajte zanimljivu salatu koja će vas oduševiti već na prvi zalogaj. Jaja su hrskava, a sir i povrće daju poseban šmek.
Pročitajte kako da napravite fetu samo kod kuće.
Sastojci:
- kuvana jaja
- krastavac
- čeri paradajz
- rotkvice
- feta sir
Priprema:
Iseckajte paradajz, krastava, rotkvice i posložite u posudu. Preko stavite komade fete, pa posolite i poboberite. Prelijte maslinovim uljem. U tiganju istopite puter i dodajte maslonovo ulje, pa propržite kuvana jaja dok ne dobije zlatno braon koricu. Dodajte u posudu sa povrćem i servirajte kao salatu uz pečenje.
Izvor: Stvar ukusa
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.