Dobar ručak ne može da se zamili bez dobre supe ili čorbe na početku. Domaća krem čorba od piletine i povrća odličan je način da se okrepite i podignete imunitet, jer obiluje vitaminima. Može da bude i kompletan obrok jer je izuzetno zasitna i hranljiva. 

Sastojci:

  • 300 g pilećeg mesa
  • 300 g mešanog smrznutog povrća
  • 2 šargarepe
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • svež peršun
  • so, biber
  • kašika ulja
  • 100 ml pavlake za kuvanje

Priprema:

Luk i beli luk iseckajte sitno iseckajte, pa propržite na ulju dok se ne zarumene. Dodajte seckanu šargarepu i piletinu, pa sve pržite zajedno još 5 minuta. Nalijte vodom, dodajte začine po ukusu, pa ubacite mešano povrće. Poklopite i ostavite da se čorba kuva na tihoj vatri 40 minuta. Pred kraj po želji dodajte pavlaku za kuvanje i bogato pospite sitno seckanim peršunom.

Izvor: Stvar ukusa