Dobar ručak ne može da se zamili bez dobre supe ili čorbe na početku. Domaća krem čorba od piletine i povrća odličan je način da se okrepite i podignete imunitet, jer obiluje vitaminima. Može da bude i kompletan obrok jer je izuzetno zasitna i hranljiva.
Sastojci:
- 300 g pilećeg mesa
- 300 g mešanog smrznutog povrća
- 2 šargarepe
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- svež peršun
- so, biber
- kašika ulja
- 100 ml pavlake za kuvanje
Priprema:
Luk i beli luk iseckajte sitno iseckajte, pa propržite na ulju dok se ne zarumene. Dodajte seckanu šargarepu i piletinu, pa sve pržite zajedno još 5 minuta. Nalijte vodom, dodajte začine po ukusu, pa ubacite mešano povrće. Poklopite i ostavite da se čorba kuva na tihoj vatri 40 minuta. Pred kraj po želji dodajte pavlaku za kuvanje i bogato pospite sitno seckanim peršunom.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom