Dobar ručak ne može da se zamili bez dobre supe ili čorbe na početku. Domaća krem čorba od piletine i povrća odličan je način da se okrepite i podignete imunitet, jer obiluje vitaminima. Može da bude i kompletan obrok jer je izuzetno zasitna i hranljiva.
Sastojci:
- 300 g pilećeg mesa
- 300 g mešanog smrznutog povrća
- 2 šargarepe
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- svež peršun
- so, biber
- kašika ulja
- 100 ml pavlake za kuvanje
Priprema:
Luk i beli luk iseckajte sitno iseckajte, pa propržite na ulju dok se ne zarumene. Dodajte seckanu šargarepu i piletinu, pa sve pržite zajedno još 5 minuta. Nalijte vodom, dodajte začine po ukusu, pa ubacite mešano povrće. Poklopite i ostavite da se čorba kuva na tihoj vatri 40 minuta. Pred kraj po želji dodajte pavlaku za kuvanje i bogato pospite sitno seckanim peršunom.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus