Pijace u proleće obiluju svežim povrćem, koje je veoma dragoceno za naš organizam, te ga treba uvrstiti u ishrani svakodnevno. 

Upravo takva je krem čorba od celera i praziluka  zasitno i jednostavno jelo. Veoma lako se priprema, ne zahteva veliki broj namirnica i na stolu vam može biti već za 20 minuta. Probajte ovaj jednostavan recept koji će vam okrepiti i dušu i telo.

Sastojci:

  • 1 srednji koren celera
  • 1 praziluk
  • 2 srednja krompira
  • 2 žumanca
  • 100 ml kisele pavlake
  • 100 ml mleka
  • kockica putera
  • so, biber

Priprema:

Celer oljuštite i iseckajte na kockice. Propržite ga zajedno sa iseckanim lukom na puteru, pa kada omeknu dodajte iseckani krompir i sve nalijte vodom da ogrezne. Kuvajte na umerenoj dok povrće ne omekša. Kada je skuvano izblenirajte štapnim mikserom ili u blenderu, pa razrredite mlekom do željene gustine i začinite po ukusu. Žumanca umutite sa pavlakom da dobijete glatku kremu. Umešajte u vrelu čorbicu i vratite na ringlu par minuta dok ne proključa. Po želji je pre služenja ukrasite seckanim perunom i prepečenim brusketima. 

Izvor: Nismo kod kuće