Počastite se, ali i vaše najbliže neverovatno ukusnim i osvežavajućim kolačem sa bananama. Lagan i kremast, prosto se topi, a priprema je toliko jednostavna da ćete ga stalno praviti. Polako počinje sezona bobičastog voća, pa kolač možete da spremate u različitim kombinacijama.
Sastojci:
Za krem:
- 6 žumanaca
- 650 ml mleka
- 6 kašika (100 g) šećera
- 10 g vanillin šećera
- 50 g brašna
- 50 g gustina
Za koru:
- 6 belanaca
- prstohvat soli
- 6 kašika (100 g) šećera
- 10 g vanillin šećera
- 6 kasika (100 g) brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 100 g maslaca (sobne temperature)
Još:
- 400 g banana
- 6 kašika mleka
- slatka pavlaka
Priprema:
Za krem: Mleko (500 ml) stavite da se kuva. Umutite žumanca sa šećerom, vanilin šećerom, brašnom i gustinom, kao i preostalim mleko (150 ml). Smesu sipajte u provrelo mleko. Kuvajte uz konstantno mešanje, dok se krem ne zgusne. Sklonite sa ringle, prekrijte providnom folijom i ostavite da se krem ohladi. U ohlađeni krem dodajte maslac i umutite.
Za koru: Kratko mutite belanca sa prstohvatom soli, pa dodajte vanilin šećer i postepeno šećer. Nastavite da mutite.Dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Dobro promešajte da se svi sastojci sjedine. Tepsiju 30x20 cm nauljite i pospite brašnom. Smesu sipajte u tepsiju i poravnajte. Pecite u zagrejanoj reni na 180°C 15-tak minuta. Čačkalicom proverete da li je kolač pečen. Vruć kolač prelijte sa 6 kašika mleka. Preko poređajte, na kolutove, iseckane 2 banane, pa ravnomerno premažite žuti krem. A preko toga umućenu slatku pavlaku. Stavite u frižider na 2-3 sata.
Izvor: Cooking
Krenite da mutite mikserom belanca sa prstohvatom soli.
Posle par minuta dodajte vanilin šećer i postepeno dodajte šećer.
Mutite dok ne dobijete sneg od belanaca.
Dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo.
Dobro promešajte da se svi sastojci sjedine.
Tepsiju 30 x 20 cm nauljite I pospite sa malo brašna.
Smesu sipajte u tepsiju i poravnajte.
Pecite u zagrejanoj reni na 180 C 15-tak minuta.
Čačkalicom proverete da li je kolač pečen.
Vruć kolač prelijte sa 6 kašika mleka.
Preko poredjete, na kolutove, iseckane 2 banane, pa ravnomerno premažite žuti krem.
Preko premažite umućeni šlag.
Spremite kolač najmanje 2-3 sata u frizider.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem