Nemate ideju šta da pripremate za ručak? Jednostano jelo od povrća je uvek dobar izbor, a još kada ga zapečete u belom sosu, koji neodoljivo podseća na bešamel. Možete da servirate da salatom, kao što je šopska ili sa nekim meso, npr. krmenadlama ili faširanim šniclama.
Posle ovako dobrog ručka, prijaće vam da se počastite Larinom tortom.
Sastojci:
- 300 g brokolija
- 300 g karfiola
- 3 krompira
- 1 šargarepa
- 1 crni luk
Za sos:
- 40 g putera
- 2 kašike brašna
- 250 ml pilećeg bujona
- pavlaka za kuvanje
- 1 kašika parmezana
- 1 kašičica belog luka u prahu
- mocarela ili sir po želji
Priprema:
Brokoli i karfiol isecite, kao i krompir, ali njega na kolutove. Kuvajte povrće na pari. Šargarepu i luk sitno iseckajte i propržite na malo ulja i putera. U nauljenu tepsiju stavite kuvano povrće i dodajte proprženo povrće. Istopite puter, pa dodajte brašno. Mešajte dok ne dobije zlatnu boju, uz neprestano mešanje, pa sipajte bujon. Kad proključa dodajte pavlaku za kuvanje i dobro promešajte. Začinite po želji i dodajte parmezan i beli luk u prahu. Kuvajte još kratko i sve vreme dok se kuva sos ne prestajete da ga mešate. Prelijte preko povrća. Pospite rendanim sirom i pecite u rerni na 200°C oko 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus