Ako volite tikvice isprobajte ove na španski način sa belim lukom.

Tikvice spadaju u jedno od najukusnijih povrća, a vrlo se jednostavno pripremaju. Pored punjenih, grilovanih... isprobajte i španske sa belim lukom. Preliv ih čini neverovatno ukusnim, a možete da ih služite kao prilog ili kao glavno jelo sa parčetom hleba. Ovo jelo je pogodno i za one koji su na dijeti ili samo paze na ishranu jer je zdravo i sadrži malo kalorija.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 6 čenova belog luka
- mirođija
- peršun
Priprema:
Tikvice isecite na kolutove debljine 1,5 cm. Posolite ih i ostavite pola sata da odstoje kako bi pustile vodu. Dobro ih osušite ubrusom. Začinite po želji, a zatim ih propržite u zagrejanom ulju. Izvadite na ubrus da se procede. Beli luk, mirođiju i peršun sitno iseckajte i propržite u istom tiganju gde su bile tikvice nekih 30 sekundi. Prelijte preko tikvica.
Izvor: Stvar ukusa
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.