Italijani su poznati po dobroj kuhinji, a paste, lazanje i pice su njihovi specijaliteti. Oni vole da eksprimentišu sa začinima i namirnicama kao bi napravili savršeno jelo. Roštilj špagete su super kada vam treba brzinski obrok. Pored mlevenog mesa dodaje se dosta začina i umaka, a ako nešto ne volite slobodno izostavite, nećete pokvariti ukus.
Sastojci:
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 250 g mlevenog mesa
- 1 kašičica čilija u prahu
- 1 kašičica bibera
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica crnog luka u prahu
- 1 kašika tabasko sosa
- 2 kašike soja sosa
- 1 žuta paprika babura
- 5-6 kašika kečapa
- 1/2 šolje roštilj sosa (barbeque)
- mocarela
- 250 g špageta
- 2 različite vrste tvrdog sira
Priprema:
Stavite špagete da se kuvaju. Na ulju propržite seckani crni luk, pred kraj dodajte mleveni beli luk i mleveno meso. Kada se proprži začinite čilijem, belim lukom u prahu, crnim lukom u prahu, biberom i tabasko sosom. Promešajte, pa sipajte soja sos. Opet promešajte, pa dodajte seckanu papriku. Sipajte kečap i roštilj sos i sjedinite. Dodajte kuvane špagete i pospite mocarelu. Zatim stavite rendani sir i poklopite. Kuvajte 15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus