Italijani su poznati po dobroj kuhinji, a paste, lazanje i pice su njihovi specijaliteti. Oni vole da eksprimentišu sa začinima i namirnicama kao bi napravili savršeno jelo. Roštilj špagete su super kada vam treba brzinski obrok. Pored mlevenog mesa dodaje se dosta začina i umaka, a ako nešto ne volite slobodno izostavite, nećete pokvariti ukus. 

Sastojci: 

  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka 
  • 250 g mlevenog mesa 
  • 1 kašičica čilija u prahu
  • 1 kašičica bibera 
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica crnog luka u prahu
  • 1 kašika tabasko sosa
  • 2 kašike soja sosa 
  • 1 žuta paprika babura
  • 5-6 kašika kečapa
  • 1/2 šolje roštilj sosa (barbeque)
  • mocarela 
  • 250 g špageta 
  • 2 različite vrste tvrdog sira

Priprema: 

Stavite špagete da se kuvaju. Na ulju propržite seckani crni luk, pred kraj dodajte mleveni beli luk i mleveno meso. Kada se proprži začinite čilijem, belim lukom u prahu, crnim lukom u prahu, biberom i tabasko sosom. Promešajte, pa sipajte soja sos. Opet promešajte, pa dodajte seckanu papriku. Sipajte kečap i roštilj sos i sjedinite. Dodajte kuvane špagete i pospite mocarelu. Zatim stavite rendani sir i poklopite. Kuvajte 15 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa