Tikvice možete da spremate na milion načina, a jedan od najboljih je upravo rolat. I punjene, i pljeskavice, i pohovane... sve su neverovatno ukusne, ali kada jednom probate rolat od tikvica sa krem sirom i paprikama, stalno ćete mu se vraćati. Može kao predjelo na slavama i rođendanima, ali i kao lagana večera ili ručak. 

Sastojci:

  • 2 tikvice
  • 4 velika jaja 
  • 2 kašike jogurta
  • so, biber, slatka paprika 
  • 4 kašike brašna 
  • 250 g krem sira 
  • 1 paprika 
  • 1 čen belog luka
  • mirođija 

Priprema:

Tikvicu izrendajte, pa posolite i ostavite 10 minuta. Jaja umutite, pa posolite, pobiberite i začinite slatkom mlevenom paprikom. Dodajte rendane tikvice kojima ste procedili višak vode. Promešajte i dodajte brašno i kašiku jogurta, pa sjedinite. Na pleh stavite pek papir, pa malo nauljite i sipajte smesu. Lepo rasporedite. Zatim preko poređajte drugu tikvicu koju ste isekli na kolutove. Pecite u rerni na 180°C oko 25 minuta. Krem sir, jogurt, sekcanu papriku i mirođiju pomešajte sa mlevenim belim lukom. Koru od tikvica izvadite iz rerne, preko stavite još jedan pek papir i nežno okrenite. Nauljeni pek papir sklonite i premažite koru dobijenom smesom. Urolajte i stavite u frižider sat vremena. 

Izvor: Stvar ukusa