Tikvice možete da spremate na milion načina, a jedan od najboljih je upravo rolat. I punjene, i pljeskavice, i pohovane... sve su neverovatno ukusne, ali kada jednom probate rolat od tikvica sa krem sirom i paprikama, stalno ćete mu se vraćati. Može kao predjelo na slavama i rođendanima, ali i kao lagana večera ili ručak.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 4 velika jaja
- 2 kašike jogurta
- so, biber, slatka paprika
- 4 kašike brašna
- 250 g krem sira
- 1 paprika
- 1 čen belog luka
- mirođija
Priprema:
Tikvicu izrendajte, pa posolite i ostavite 10 minuta. Jaja umutite, pa posolite, pobiberite i začinite slatkom mlevenom paprikom. Dodajte rendane tikvice kojima ste procedili višak vode. Promešajte i dodajte brašno i kašiku jogurta, pa sjedinite. Na pleh stavite pek papir, pa malo nauljite i sipajte smesu. Lepo rasporedite. Zatim preko poređajte drugu tikvicu koju ste isekli na kolutove. Pecite u rerni na 180°C oko 25 minuta. Krem sir, jogurt, sekcanu papriku i mirođiju pomešajte sa mlevenim belim lukom. Koru od tikvica izvadite iz rerne, preko stavite još jedan pek papir i nežno okrenite. Nauljeni pek papir sklonite i premažite koru dobijenom smesom. Urolajte i stavite u frižider sat vremena.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus