Italijanska hrana je jedna od najpopularnijih i ne postoji osoba koja će odbiti testeninu, lazanje ili picu. Poznati su i po desertima kao što je tiramisu, kanoli, pana kota i po neverovatno ukusnim domaćim sladoledima.
Ovo je jednostavan recept kada nemate ništa u frižideru, a gladni ste. Ne morate da idete do prodavnice, jer sastojke već imate kod kuće. Brzo i jeftino jelo koje će vas zasititi, ali i oduševiti. Sigurno niste probali ovako da napravite do sada.
Sastojci:
- 200 g makarona
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašika putera
- 1 kašičica tucane paprike
- 3 čena belog luka
- 3-4 jajeta
- peršun
Priprema:
Makarone skuvajte, a na puteru i ulju propržite seckani beli luk. Dodajte malo vode u kojima se kuvaju makarone, pa promešajte. Posle 3-4 minuta dodajte jaja i mešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu. Dodajte proceđene makarone i sjedinite. Pospite seckanim peršunom, promešajte i ostavite još minuta, dva.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem