Ovo je super ideja za ručak za sve one koji su umorni i ne žele da im priprema jela oduzima puno vremena. Sve se sprema u jednoj posudi, a zbog marinade meso je sočno, a ne suvo. Ako želite, možete da dodate još neko povrće. Na stolu imate ručak koji će se svima svideti, a namirnice koje su vam potrebne nisu preterano skupe. 

Sastojci:

  • 500 g belog mesa
  • 1 patlidžan
  • 1 tikvica
  • 2 krompira
  • 1 crni luk
  • 400 g pečurki
  • 2-3 šargarepe

Priprema:


Meso začinite po želju, nauljite, pa ostavite da se marinira najmanje pola sata. Povrće operite i očistite, pa isecite i poređajte po dnu tepsije. Posolite i pobiberite, pa nauljite. Dobro promešajte. Preko stavite meso, pa lepo promešajte i pobacajte povrće preko. Pecite u zagrejanoj rerni na 210°C, oko 60-80 minuta. Na polovini pečenja okrenite meso na drugu stranu i promešajte povrće.

Izvor: Cooking