Ovo je super ideja za ručak za sve one koji su umorni i ne žele da im priprema jela oduzima puno vremena. Sve se sprema u jednoj posudi, a zbog marinade meso je sočno, a ne suvo. Ako želite, možete da dodate još neko povrće. Na stolu imate ručak koji će se svima svideti, a namirnice koje su vam potrebne nisu preterano skupe.
Sastojci:
- 500 g belog mesa
- 1 patlidžan
- 1 tikvica
- 2 krompira
- 1 crni luk
- 400 g pečurki
- 2-3 šargarepe
Priprema:
Meso začinite po želju, nauljite, pa ostavite da se marinira najmanje pola sata. Povrće operite i očistite, pa isecite i poređajte po dnu tepsije. Posolite i pobiberite, pa nauljite. Dobro promešajte. Preko stavite meso, pa lepo promešajte i pobacajte povrće preko. Pecite u zagrejanoj rerni na 210°C, oko 60-80 minuta. Na polovini pečenja okrenite meso na drugu stranu i promešajte povrće.
Izvor: Cooking
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom