Krempita ili kremšnita je kolač napravljen od hrskavih kora filovanih laganim kremom od umućenih jaja i vanile. Priprema krempita je relativno jednostavna, a sastojci se mogu naći u gotovo svakom domaćinstvu, što je verovatno jedan od razloga velike popularnosti ove poslastice.
Sada isprobajte baka Jelin recept za lažnu krempitu. Umesto hrskavih kora, napravite mekani biskvit koji će se topiti pri svakom zalogaju.
Sastojci:
- 4 jajeta
- 4 kašike šećera
- 4 kašike brašna
- 2 pudinga
- malo šećera
- 2 vanilin šećera
- 500 ml mleka
- 1/2 praška za pecivo
- 2 kašike ulja
Priprema:
Umutite belanca sa 4 kašike šećera, pa dodajte brašno sa praškom za pecivo i ulje. Sve dobro izjednačite. Pleh premažite uljem i pospite brašnom. Testo podelite na dva dela. Sipajte pola pa izravnajte. Pecite na 200°C oko 6-7 minuta. Puding pomešajte sa mlekom i dodajte šećer i vanilin šećer. Kuvajte dok se ne zgusne, uz konstatno mešanje. Sipajte preko kore, pa stavite preostalo testo preko. Pecite još 15 minuta na 200°C.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus