Pasulj spada među omiljenu srpsku klopu. Pored sarme, retko ko će odbiti ovo čuveno jelo. Postoje dve verzije, čorbast i pasulj prebranac. Danas vam donosimo bakin recept za gusti pasulj prebranac. Kako bi mu ukus bio bolji obično se kuva sa suvim mesom, ali pošto je u toku Uskršnji post, predlažemo posnu varijantu. Poslužite sa posnim lepinjama ili nekom salatom.
Sastojci:
- 500 g pasulja
- 3 veća crna luka
- 2 glavice belog luka
- lovorov list
Priprema:
Pasulj dobro operite i skuvajte. Prvu vodu prospite i nalijte ponovo. Tada dodajte i 2 kašike maslinovog ulja, lovoorov list, so i biber. U tiganj sipajte 50 ml ulja, pa propržte crni luk isečen na rebarca. Pred kraj dodajte mleveni beli luk i slatku papriku. U đuveč sipajte malo pasulja, pa poređajte luk, opet pasulj i tako dok ne utrošite sastojke.. Sipajte malo ulja i slatke paprike i pecite na 220°C oko 30 minuta.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus