Krompir čorba je jelo koje su naše bake rado kuvale, a pored one verzije sa mesom, postoji i recept za ovo jelo u posnoj varijanti. Ona posebno dobro dođe kada ponestane ideja šta u vreme posta izneti pred ukućane na trpezu, a uz salatu, može da predstavlja ceo obrok. Vema jednostavno se sprema, nema gomile prljavih sudova, a okrepiće vam organizam.
Sastojci:
- 500 g krompira
- 200 ml kuvanog paradajza
- 1 glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- pola kašičice aleve paprike
- malo ulja
- so, biber
Priprema:
Krompir isecite na kockice, a šargarepu na kolutove. Naseckan luk malo propržite na ulju u šerpi dok ne zastakli, pa zatim dodajte povrće. Promešajte, pa nalijte vode da dobro ogrezne. Dodajte začine po ukusu i na jačoj temperaturi kuvajte dok ne proključa, mešajući povremeno. Kad proključa, smanite temperaturu, delimično poklopite i ostavite da se kuva na nižoj temperaturi još dvadesetak minuta. Pred kraj kuvanja dodajte šolju kuvanog paradajza i ostavite da vri još desetak minuta. Po želji pre služenja pospite seckanim peršunom.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem