Kada dođe lepo vreme, većina ljudi želi da što više boravi u prirodi i vreme u kuhinji svede na minimum.
Ovaj kolač idealan je ako nemate previše vremena za pripremanje komplikovanih poslastica, a sjajnog je ukusa.

Većinu sastojaka već imate kod kuće, a nisu vam potrebne posebne kulinarske sposobnosti da biste ga napravili.

Sastojci:

  • 2 jajeta
  • 150 g šećera
  • 125 g putera
  • 125 ml soka od pomorandže
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kesica vanilin šećera
  • izrendana korica dve pomorandže
  • 200 g brašna

Priprema:

Belanca odvojite od žumanaca, pa ih sa šećerom umutite u čvrst šne. Žumanca umutite sa vanilinim šećerom, dodajte otopljeni i prohlađeni puter, sok od pomorandže i koricu izrendanu na krupnije. Sve špatulom ili žicom sjedinite sa belancima, pa pažljivo dodajte brašno i prašak za pecivo. Ponovo sve izmešajte u jednoličnu smesu. Duguljasti kalup dimenzija 30x10 cm obložite pek papirom, sipajte smesu i pecite 35 minuta na 180 stepeni. Pečeni kolač ostavite da se ohladi, pa ga isecite na parčad željene veličine i poslužite.

Izvor: Stvar ukusa