Na kraju radne nedelje skoro svima je potreban recept za brz, ukusan i zasitan ručak. A upravo takav je ovaj recept. Reč je o rolnicama od tikvica koje su spolja hraskave, a unutra punjene ukusnim filom od sira i pavlake.
Deca, koja uglavnom nisu ljubitelji ovog povrća, rado će jesti ovako pripremljene tikvice.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 200 g krem sira
- 100 g šunke
- so, biber
Priprema:
Tikvice dobro operite, odsecite im krajeve, pa nožem ili ljuštilicom napravite dugačke trake. Odložite ih na čistu krpu i ostavite ih da odstoje kako bi otpustile višak vode. Za to vreme stavite ulje u tiganj da se zagreje. Spuštajte jednu po jednu tračicu i pržite ih na s obe strane po dva minuta. Gotove tikvice stavite na radnu površinu, pa svaku premažite s malo krem sira, dodajte šunku i začine po ukusu. Urolajte i probodite čačkalicom da se ne bi odmotavale. Rolnice služite uz omiljenu sezonsku salatu.
Izvor: Telegraf.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus