Kako sa lepšim vremenom sve manje vremena provodimo u kuhinji, pribegavamo receptima koji iziskuju minimalno vreme pripreme. Proleće obiluje svežim mladim povrćem, koje se može iskoristiti na nebrojeno mnogo načina.
Jedna od takvih namirnica su tikvice, sinonim za lepo vreme i dolazak proleća. Većina ljudi obožava da ih jede na razne načine, a jedan od brzih, lakih i zasitnih obroka sa tikvicama u glavnoj ulozi jeste upravo ovo jelo.
Sastojci:
- 500 g njoka
- 2 srednje tikvice
- 500 ml pavlake za kuvanje
- 1 kesica parmezana
- svež bosiljak
- so, biber
Priprema:
Tikvicu izrendajte ili isecite na tanje delove, posolite i ostavite sa strane da odstoji. Posle nekog vremena ocedite višak vode i stavite tikvice u zagrejan tiganj sa malo ulja. Dinstajte ih nekoliko minuta, potom dodajte pavlaku za kuvanje, naseckan bosiljak i začine po ukusu i dinstajte do željene gustine. Vodite računa da ne prekuvate sos - trebalo bi da ostane tečan kako bi ga njoke upile. U odvojenoj posudi skuvajte njoke uobičajeno i sjedinite sa sosom od tikvica. Pre služenja njoke pospite parmezanom ili drugim sirom po ukusu.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem