Kako sa lepšim vremenom sve manje vremena provodimo u kuhinji, pribegavamo receptima koji iziskuju minimalno vreme pripreme. Proleće obiluje svežim mladim povrćem, koje se može iskoristiti na nebrojeno mnogo načina.
Jedna od takvih namirnica su tikvice, sinonim za lepo vreme i dolazak proleća. Većina ljudi obožava da ih jede na razne načine, a jedan od brzih, lakih i zasitnih obroka sa tikvicama u glavnoj ulozi jeste upravo ovo jelo.
Sastojci:
- 500 g njoka
- 2 srednje tikvice
- 500 ml pavlake za kuvanje
- 1 kesica parmezana
- svež bosiljak
- so, biber
Priprema:
Tikvicu izrendajte ili isecite na tanje delove, posolite i ostavite sa strane da odstoji. Posle nekog vremena ocedite višak vode i stavite tikvice u zagrejan tiganj sa malo ulja. Dinstajte ih nekoliko minuta, potom dodajte pavlaku za kuvanje, naseckan bosiljak i začine po ukusu i dinstajte do željene gustine. Vodite računa da ne prekuvate sos - trebalo bi da ostane tečan kako bi ga njoke upile. U odvojenoj posudi skuvajte njoke uobičajeno i sjedinite sa sosom od tikvica. Pre služenja njoke pospite parmezanom ili drugim sirom po ukusu.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus