Po lepom vremenu nam prija laganija hrana kao što su obrok salate ili neka jela od povrća. Naravno, Srbi ni po vrućinama ne mogu da zamisle ručak bez mesa svaki dan, tako da uz musaku možete da poslužite i ćevape ili neku šniclu. Jelo je puno vitamina zbog raznovrsnog povrća koje se koristi, ali i prelepih boja koje podižu raspoloženje i pre nego što uzmete zalogaj.
Može se jesti i samo sa hlebom i biće sasvim dovoljno, a vama će za pripremu trebati malo vremena.
Sastojci:
- 4 manje tikvice
- 4 male paprike
- 1 karfiol
- 1 brokoli
- 180 g krem sira
- 80 g mocarele ili nekog tvrdog sira po izboru
- 2 čena belog luka
- 3 paradajza
Priprema:
Isecite tikvice, paprike, karfiol i brokoli i stavite u vatrostalnu tepsiju. Posolite i prelijte maslinovim ulje, pa pecite na 200°C oko 20 minuta. Krem sir pomešajte sa rendanom mocarelom, seckanim belim lukom i izblendiranim paradajzom. Začinite po ukusu. Sipajte preko povrća, pa pospite rendanim sirom. Vratite u rernu na još 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus