Ovo jelo je nešto između mafina i mini pljeksavica. Puno je povrća, ali tikvice su najdominantnije. Kako je sad sezona ovog povrća, iskoristite na najbolji mogući način i napravite jelo koje će raspametiti svakoga. Od tikvica možete da pravite svašta nešto, kao što je musaka, možete da ih napunite, pohujete... One su i zdrave i sadrže malo kalorija, pa su praktične i ako ste na nekom režimu. 

Sastojci:

  • 1 tikvica
  • 1 šargarepa
  • 1/2 crnog luka
  • prstohvat soli
  • 1 mladi luk 
  • 20 g tvrdog sira 
  • 1 jaje
  • 3 kašike brašna
  • 4 kašike vode
  • 1 kašika ulja

Priprema:

Šargarepu i tikvice iseckajte na kockice. Zatim na puteru i ulju ispržite seckan crni luk, pa dodajte povrće. Mladi luk iseckajte, pa dodajte proprženo povrće i promešajte. Zatim jaja umutite sa prstohvatom soli i dodajte brašno, ulje i vodu. Sve dobro sjedinite. Dodajte povrće, pospite origanom i belim lukom u prahu. Kalup za mafine nauljite, a zatim sipajte smesu unutra do pola, pa pospite rendanim sirom i preko još malo smese. Pecite na 180°C oko 15 minuta. 

Pročitajte i kako lako da operete kalup za mafine

Izvor: Stvar ukusa