Ovo jelo je nešto između mafina i mini pljeksavica. Puno je povrća, ali tikvice su najdominantnije. Kako je sad sezona ovog povrća, iskoristite na najbolji mogući način i napravite jelo koje će raspametiti svakoga. Od tikvica možete da pravite svašta nešto, kao što je musaka, možete da ih napunite, pohujete... One su i zdrave i sadrže malo kalorija, pa su praktične i ako ste na nekom režimu.
Sastojci:
- 1 tikvica
- 1 šargarepa
- 1/2 crnog luka
- prstohvat soli
- 1 mladi luk
- 20 g tvrdog sira
- 1 jaje
- 3 kašike brašna
- 4 kašike vode
- 1 kašika ulja
Priprema:
Šargarepu i tikvice iseckajte na kockice. Zatim na puteru i ulju ispržite seckan crni luk, pa dodajte povrće. Mladi luk iseckajte, pa dodajte proprženo povrće i promešajte. Zatim jaja umutite sa prstohvatom soli i dodajte brašno, ulje i vodu. Sve dobro sjedinite. Dodajte povrće, pospite origanom i belim lukom u prahu. Kalup za mafine nauljite, a zatim sipajte smesu unutra do pola, pa pospite rendanim sirom i preko još malo smese. Pecite na 180°C oko 15 minuta.
Pročitajte i kako lako da operete kalup za mafine.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem