Svaka domaćica je bar jednom spremala pečurke, bilo u rerni ili tiganju. I svi sigurno znaju kako se pripremaju i da tu nema puno nauke. Zaista i nema, ali neke finese su bitne za svako jelo. Uvek postoji ono nešto, neki zanimljiv ili potpuno običan sastojak koji će dati poseban šmek. To je slučaj i sa ovim jednostavnim prilogom. Pečurke iz tiganja su proste, ali crni i beli luk, kao i vino daju specifičnu aromu i nećete moći da im odolite.
Postoji hiljadu načina kako možete da poslužite pečurke, a najbolji je uz neko meso ili za večeru.
Sastojci:
- 5 čenova belog luka
- 1 crni luk
- 500 g pečuraka
- 60 ml belog vina ili sok od 1 limuna
- prstohvat šećera ili malo javorovog sirupa
- 1 šaka svežeg peršuna
Priprema:
Iseckajte crni luk, pa propržite na puteru i maslinovom ulju. Dodajte cele pečurke, koje ste prethodno oprali. Kuvajte nekih 5 minuta, pa zatim sipajte belo vino. Posolite i pobiberite, pa dodajte seckani beli luk. Promešajte, pa sipajte malo javorovog sirupa ili šećer, opet promešajte i dodajte seckani peršun. Kuvajte dok ne dobiju lepu braon boju.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus