Svaka domaćica je bar jednom spremala pečurke, bilo u rerni ili tiganju. I svi sigurno znaju kako se pripremaju i da tu nema puno nauke. Zaista i nema, ali neke finese su bitne za svako jelo. Uvek postoji ono nešto, neki zanimljiv ili potpuno običan sastojak koji će dati poseban šmek. To je slučaj i sa ovim jednostavnim prilogom. Pečurke iz tiganja su proste, ali crni i beli luk, kao i vino daju specifičnu aromu i nećete moći da im odolite. 

Postoji hiljadu načina kako možete da poslužite pečurke, a najbolji je uz neko meso ili za večeru

Sastojci:

  • 5 čenova belog luka
  • 1 crni luk
  • 500 g pečuraka
  • 60 ml belog vina ili sok od 1 limuna 
  • prstohvat šećera ili malo javorovog sirupa
  • 1 šaka svežeg peršuna

Priprema:

Iseckajte crni luk, pa propržite na puteru i maslinovom ulju. Dodajte cele pečurke, koje ste prethodno oprali. Kuvajte nekih 5 minuta, pa zatim sipajte belo vino. Posolite i pobiberite, pa dodajte seckani beli luk. Promešajte, pa sipajte malo javorovog sirupa ili šećer, opet promešajte i dodajte seckani peršun. Kuvajte dok ne dobiju lepu braon boju. 

Izvor: Stvar ukusa