Tikvice su skoro svima omiljeno letnje povrće, jer se mogu spremati na nebrojeno mnogo načina, a najbolja stvar kod njih je što su jeftine i što se u većini slučajeva spremaju brzo. Namaz od tikvica je upravo takav recept, a vaši ukućani će ga sigurno obožavati.
Najlepši je kada se namaže na vruć hleb, a ukoliko želite možete da dodate i meso ili šunku za kompletan obrok.
Sastojci:
- 3 srednje tikvice
- 1 glavica luka
- 2 čena belog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike kisele pavlake
- 1 vezica peršuna
- 1 kašika limunovog soka
- so, biber
Priprema:
Oprane i očišćene tikvice narendajte i posolite, pa ostavite da odstoje par minuta, a zatim ih ocedite. Sitno iseckajte crni i beli luk i peršun. Na ulju propržite i jedan i drugi luk, pa dodajte tikvice i dinstajte umerenoj temperaturi uz mešanje sve dok ne ispari višak tečnosti. Dodajte kiselu pavlaku, pa sve zalijte limunovim sokom i začinima po ukusu. Sve prebacite u blender ili ispasirajte štapnim mikserom. Namaz ostavite da se ohladi, a ukoliko vam preostane nakon obroka čuvajte ga u staklenoj teglici u frižideru.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus