Kopriva je jako zdrava i pomaže kod lečenja mnogih bolesti. Jača organizam, a ne košta ništa. Pošto kopriva raste svuda, možete je skupiti, a možete i da ih kupite na pijaci. Umesto spanaća i pirea, uz faširane šnicle ili neko drugo meso poslužete neverovatno ukusan pire od korpive.
Pročitajte i kako kopriva pozivitno utiče na vaš organizam.
Sastojci:
- 400 g kopriva
- 2 veze mladog crnog luka
- 1 veća šargarepa
- 4 čena belog luka
- 1 kašika brašna
- 200 ml mleka
- 200 ml vode
Priprema:
Listove i vrhove koprive operite i kuvajte najviše 10 minuta. Ocedite i isecite nožem. Mladi luk i šargarepu isecite i prodinstajte. U šerpu sipajte malo ulja i kašiku brašna, dodajte izgnječen beli luk, pa ubacite dinstan luk i šargarepu i koprive. Sipajte mleko i vodu i začinite. Kada proključa ostavite još 2-3 minuta.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus