Kopriva je jako zdrava i pomaže kod lečenja mnogih bolesti. Jača organizam, a ne košta ništa. Pošto kopriva raste svuda, možete je skupiti, a možete i da ih kupite na pijaci. Umesto spanaća i pirea, uz faširane šnicle ili neko drugo meso poslužete neverovatno ukusan pire od korpive. 

Pročitajte i kako kopriva pozivitno utiče na vaš organizam.

Sastojci:

  • 400 g kopriva
  • 2 veze mladog crnog luka
  • 1 veća šargarepa 
  • 4 čena belog luka
  • 1 kašika brašna
  • 200 ml mleka
  • 200 ml vode

Priprema:

Listove i vrhove koprive operite i kuvajte najviše 10 minuta. Ocedite i isecite nožem. Mladi luk i šargarepu isecite i prodinstajte. U šerpu sipajte malo ulja i kašiku brašna, dodajte izgnječen beli luk, pa ubacite dinstan luk i šargarepu i koprive.  Sipajte mleko i vodu i začinite. Kada proključa ostavite još 2-3 minuta. 

Izvor: Bakina i dekina kuhinja