Prženice su uvek dobro rešenje za brzinski doručak ili večeru. Baka Jelin recept je poboljšavan verzija dobro proverenog jela od bajatog hleba. Napravljene su sa spanaćem i mladim lukom koji im daju poseban šmek. Ako poslužite sa jogurtom to će biti pun pogodak.
Sastojci:
- 7-8 kriška hleba
- 3 jajeta
- 200 ml jogurta
- 1 šaka seckanog spanaća (može mladi luk, peršunov list)
- 2 kašike tvrdog sira
- 2 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Umutite jaja, dodajte jogurt, seckan spanać, peršun ili mladi luk. Pospite sa rendanim sirom i sve sjedinite. Kriške hleba lepo umočite u smesu i ređajte u pleh koji ste obložili pek papirom. Preostalu smesu prelijte preko prženica. Pecite na 220°C oko 15-20 minuta.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus