Prženice su uvek dobro rešenje za brzinski doručak ili večeru. Baka Jelin recept je poboljšavan verzija dobro proverenog jela od bajatog hleba. Napravljene su sa spanaćem i mladim lukom koji im daju poseban šmek. Ako poslužite sa jogurtom to će biti pun pogodak.
Sastojci:
- 7-8 kriška hleba
- 3 jajeta
- 200 ml jogurta
- 1 šaka seckanog spanaća (može mladi luk, peršunov list)
- 2 kašike tvrdog sira
- 2 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Umutite jaja, dodajte jogurt, seckan spanać, peršun ili mladi luk. Pospite sa rendanim sirom i sve sjedinite. Kriške hleba lepo umočite u smesu i ređajte u pleh koji ste obložili pek papirom. Preostalu smesu prelijte preko prženica. Pecite na 220°C oko 15-20 minuta.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
Kiš od brokolija i kačakvalja
Salata sa tikvicama koja se slaže kao torta
Kolač sa pistaćima koji se ne peče
Rižoto sa spanaćem iz jedne šerpe gotov za pola sata
Minjon kocke sa urmama, pistaćima i belom čokoladom