Prženice su uvek dobro rešenje za brzinski doručak ili večeru. Baka Jelin recept je poboljšavan verzija dobro proverenog jela od bajatog hleba. Napravljene su sa spanaćem i mladim lukom koji im daju poseban šmek. Ako poslužite sa jogurtom to će biti pun pogodak. 

Sastojci:

  • 7-8 kriška hleba
  • 3 jajeta
  • 200 ml jogurta
  • 1 šaka seckanog spanaća (može mladi luk, peršunov list)
  • 2 kašike tvrdog sira 
  • 2 kašike maslinovog ulja

Priprema:

Umutite jaja, dodajte jogurt, seckan spanać, peršun ili mladi luk. Pospite sa rendanim sirom i sve sjedinite.  Kriške hleba lepo umočite u smesu i ređajte u pleh koji ste obložili pek papirom. Preostalu smesu prelijte preko prženica. Pecite na 220°C oko 15-20 minuta. 

Izvor: Bakina i dekina kuhinja