Sutra je Veliki petak i zadnji je čas da smislite kako ćete ofarbati jaja. Postoje razne tehnike, ali jaja farbana u lukovini su tradicija i svima su najlepša. Jaja u lukovini treba da se nađu u vašoj korpi, kao i onda rađena dekupaž tehnikom. Ove metode su jednostavne, pa možete da dekorišete zajedno sa decom.
Pročitajte i kako lako da skinete boju od jaja sa ruku.
Sastojci:
- jaja
- ljuska crnog luka
- 1 kesica boje po želji
- sirće
- malo soli
- malo belog papira
- šarene salvete
- belance
- malo ulja
- najlonska čarapa
Priprema:
Prvi način: Beli papir i ljusku crnog luka iseckajte, pa jaje umočite u vodu, pa u komadiće ljuski i papira. Stavite u čarapu ili gazu i zavežite. U šerpu sipajte 500 ml vode, malo soli, pola kašičice sirčeta i boju po izboru. Kuvajte na tihoj vatri oko 10 minuta. Izvadite iz čarape, obrišite i premažite uljem.
Drugi način: Na šarenim salvetama isecite šare, pa odvojite od belog dela. Treba da ostane tanak sloj salvete sa šarom. Kuvano jaje premažite belancetom i zalepite salvetu. Opet premažite belancetom i uljem i stavite u korpu.
Treći način: Na mokro jaje zalepite travku dovoljno veliku da pokrije pola jajeta. Stavite u čarapu i vežite. U šerpu stavite jaja, preko ljuske crnog luka i sipajte vode da ogrezne. Kuvajte oko 10 minuta, pa izvadite iz čarape, osušite i premažite uljem.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem