Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

3 RAZLIČITA NAČINA FARBANJA USKRŠNJIH JAJA: Sa ljuskama crnog luka nastaje magija, a najlepša ćete oslikati dekupažom

Autor Sanja Belinić

Svaka domaćica bar jednom mora da ofarba jaja u lukovini, a dekupaž je tehnika koja će vam se dopasti.

 Farbanje jaja dekupaž tehnikom i u lukovini Izvor: Bakina i dekina kuhinja

Sutra je Veliki petak i zadnji je čas da smislite kako ćete ofarbati jaja. Postoje razne tehnike, ali jaja farbana u lukovini su tradicija i svima su najlepša. Jaja u lukovini treba da se nađu u vašoj korpi, kao i onda rađena dekupaž tehnikom. Ove metode su jednostavne, pa možete da dekorišete zajedno sa decom. 

Pročitajte i kako lako da skinete boju od jaja sa ruku. 

Sastojci:

  • jaja
  • ljuska crnog luka
  • 1 kesica boje po želji 
  • sirće
  • malo soli
  • malo belog papira
  • šarene salvete
  • belance
  • malo ulja
  • najlonska čarapa 

Možda će vas zanimati

Priprema:

Prvi način: Beli papir i ljusku crnog luka iseckajte, pa jaje umočite  u vodu, pa u komadiće ljuski i papira. Stavite u čarapu ili gazu i zavežite. U šerpu sipajte 500 ml vode, malo soli, pola kašičice sirčeta i boju po izboru. Kuvajte na tihoj vatri oko 10 minuta. Izvadite iz čarape, obrišite i premažite uljem. 

Drugi način: Na šarenim salvetama isecite šare, pa odvojite od belog dela. Treba da ostane tanak sloj salvete sa šarom. Kuvano jaje premažite belancetom i zalepite salvetu. Opet premažite belancetom i uljem i stavite u korpu. 

Treći način: Na mokro jaje zalepite travku dovoljno veliku da pokrije pola jajeta. Stavite u čarapu i vežite. U šerpu stavite jaja, preko ljuske crnog luka i sipajte vode da ogrezne. Kuvajte oko 10 minuta, pa izvadite iz čarape, osušite i premažite uljem. 

Izvor: Bakina i dekina kuhinja

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti