Jednostavan namaz od pasulja možete da spremite za tili čas. Recept je lak i sa njim će se snaći i oni koji nisu previše vični u kuhinji.

Pasulj je bogat belančevinama - u 100 grama namirnice nalazi se oko 20 grama proteina. Obiluje i prehrambenim vlaknima, kao i vitaminima i mineralima. Za ovaj namaz najbolje je koristiti pasulj iz konzerve, mada možete da odvojite i 400 grama belog pasulja i skuvate ga za pripremu ovog delikatesa.

Sastojci:

  • 1 konzerva belog pasulja
  • 2 čena belog luka
  • 60 ml maslinovog ulja
  • pola limuna
  • so, biber
  • aleva paprika

Priprema:

U blender stavite ulje, sok od pola limuna, izrendanu, očišćen beli luk, začine po ukusu i oceđeni pasulj iz konzerve ili skuvani i oceđen pasulj, pa pasirajte nekoliko minuta, dok ne dobijete kompaktnu masu. Ukoliko nemate blender može da posluži stapni ili običan mikser. Ako je smesa previše suva, dodajte kašiku-dve obične vode. Ukoliko ne volite ukus svežeg belog luka, možete ga kratko propržiti na ulju pre nego što ga dodate u namaz. Kada ste dobili finu paštetu preručite u činiju i čuvajte u frižideru. Poslužite je uz prepečeni hleb.

Izvor: Telegraf.rs