Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DOMAĆA PAŠTETA OD PASULJA: Delikatesni namaz koji se pravi za 5 minuta, a može da stoji nedelju dana

Autor Marija Brčić

Brzo i lako napravite domaću paštetu od pasulja po ovom jednostavnom receptu.

 Domaća pašteta od pasulja Izvor: Shutterstock

Jednostavan namaz od pasulja možete da spremite za tili čas. Recept je lak i sa njim će se snaći i oni koji nisu previše vični u kuhinji.

Pasulj je bogat belančevinama - u 100 grama namirnice nalazi se oko 20 grama proteina. Obiluje i prehrambenim vlaknima, kao i vitaminima i mineralima. Za ovaj namaz najbolje je koristiti pasulj iz konzerve, mada možete da odvojite i 400 grama belog pasulja i skuvate ga za pripremu ovog delikatesa.

Sastojci:

  • 1 konzerva belog pasulja
  • 2 čena belog luka
  • 60 ml maslinovog ulja
  • pola limuna
  • so, biber
  • aleva paprika

Možda će vas zanimati

Priprema:

U blender stavite ulje, sok od pola limuna, izrendanu, očišćen beli luk, začine po ukusu i oceđeni pasulj iz konzerve ili skuvani i oceđen pasulj, pa pasirajte nekoliko minuta, dok ne dobijete kompaktnu masu. Ukoliko nemate blender može da posluži stapni ili običan mikser. Ako je smesa previše suva, dodajte kašiku-dve obične vode. Ukoliko ne volite ukus svežeg belog luka, možete ga kratko propržiti na ulju pre nego što ga dodate u namaz. Kada ste dobili finu paštetu preručite u činiju i čuvajte u frižideru. Poslužite je uz prepečeni hleb.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još:

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti