Jednostavan namaz od pasulja možete da spremite za tili čas. Recept je lak i sa njim će se snaći i oni koji nisu previše vični u kuhinji.
Pasulj je bogat belančevinama - u 100 grama namirnice nalazi se oko 20 grama proteina. Obiluje i prehrambenim vlaknima, kao i vitaminima i mineralima. Za ovaj namaz najbolje je koristiti pasulj iz konzerve, mada možete da odvojite i 400 grama belog pasulja i skuvate ga za pripremu ovog delikatesa.
Sastojci:
- 1 konzerva belog pasulja
- 2 čena belog luka
- 60 ml maslinovog ulja
- pola limuna
- so, biber
- aleva paprika
Priprema:
U blender stavite ulje, sok od pola limuna, izrendanu, očišćen beli luk, začine po ukusu i oceđeni pasulj iz konzerve ili skuvani i oceđen pasulj, pa pasirajte nekoliko minuta, dok ne dobijete kompaktnu masu. Ukoliko nemate blender može da posluži stapni ili običan mikser. Ako je smesa previše suva, dodajte kašiku-dve obične vode. Ukoliko ne volite ukus svežeg belog luka, možete ga kratko propržiti na ulju pre nego što ga dodate u namaz. Kada ste dobili finu paštetu preručite u činiju i čuvajte u frižideru. Poslužite je uz prepečeni hleb.
Izvor: Telegraf.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom