Dobro je poznato da cvekla spada u najmoćnije darove prirode, kada je reč o blagotvornosti po zdravlje.
Ako možete da je jedete sirovu, činite svom telu ogromnu uslugu, ali će vam ovo povrće značiti i ako ga naseckate u čorbu ili obareno dodate u salatu. Najčešće se cvekla konzumira i u obliku soka, koji nije posebno popularan među decom, a ako ga pripremite ovako, popiće sve do poslednje kapi.
U čemu je trik? Jednostavno je - dodajte voće i povrće koje će poboljšati ukus soka i stavite malo meda i dobićete supezdrav napitak koji svi rado piju.
Sastojci:
- 1 cvekla srednje veličine
- 1 veća jabuka
- 2 šargarepe
- 1 limun
- malo đumbira
- 1 kašičica meda
Priprema:
Očistite cveklu, operite je i iseckajte sitno. Očistite jabuku, šargarepu i đumbir, pa i njih takođe naseckajte. Limun dobro operite, pa ga isecite na kriške sa sve korom. Sve stavite u blender, pa dobro sameljite. Ako nemate blender, poslužiće i štapni mikser. Dobićete retku kašu, koju potom treba da prelijte s vodom u zavisnosti od toga koju gustinu želite da postignete. Dodajte vodu postepeno do željene gustine. Ostavite da odstoji poklopljeno preko noći. Sutradan smesu procedite kroz gazu, kako biste dobili čist sok. Zatim zasladite sok medom i mešajte sve dok se on ne otopi. Sipajte ga u čistu staklenu flašu i čuvajte u frižideru.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus