Pljeskavice su jedno od omiljenih jela na našim prostorima i spremaju se od mesa, a ukoliko volite tunjevinu ovaj recept će vam se sigurno dopasti. Ukoliko želite da pripremite laganiji, a podjednako ukusan obrok,napravite ove jednostavne pljeskavice.
Idealna je varijanta za ručak ili večeru, nije potrebno mnogo vremena za pripremu, a ukus je fantastičan.
Sastojci:
- 2 konzerve tunjevine
- 2 jajeta
- 1 glavica crnog luka
- 1 mladi luk
- 1 šargarepa
- 2 čena belog luka
- 1 kašika brašna
- svež peršun
- so, biber
Priprema:
Povrće očistite i sitno naseckajte, pa stavite u dublju posudu zajedno sa tunjevinom, a potom je dobro usitnite viljuškom i promešajte kako bi se svi sastojci dobro vezali. Nakon toga u to razbijte cela jaja, dodajte brašno i sve sjedinite. Žačinite po ukusu. U tiganju zagrejte ulje, pa rukama oblikujte pljeskavice željenje veličine, preporuka je da vam mera bude supena kašika. Pržite ih sa obe strane po dva minuta dok ne dobiju rumenu koricu.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus