Ako postoji kvalitetno jelo na brzinu, onda je to jednostavna čorba sa pirinčem. Ne treba vam ni hleb, ni krutoni, a veoma je zasitna zbog fino kuvanog pirinča. Ova čorba je odličan izbor kad god ne znamo šta ćemo da kuvamo, ili kada nemamo vremena za kuhinju, jer se veoma lako sprema.

Sastojci:

  • 1 l bistre goveđe supe
  • 150 g pirinča
  • 2 jajeta
  • 200 ml kisele pavlake
  • 1 limun
  • malo svežeg peršuna
  • so, biber

Priprema:

U pola litra slane kipuće vode stavite pirinač da se kuva. Da bi zrna pirinča ostala cela, u vodu nacedite sok od pola limuna i kuvajte 15 minuta, a zatim ga procedite. U ovako pripremljen pirinač nalijte vrelu bistru supu uz konstantno mešanje. U posebnoj posudi umutite kiselu pavlaku, jedno celo jaje i jedno žumance i smesu dodajte skuvanom pirinču. Sve začinite po ukusu i po želji pre služenja pospite seckanim peršunom.

Izvor: Stvar ukusa