Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ČORBA SA PIRINČEM: Uz jedan trik zrna se neće raspasti u toku kuvanja, a gotova je za tili čas

Autor Marija Brčić

Čorba sa pirinčem idealna je jer se brzo sprema, a dugo će vas držati sitima.

 Čorba sa pirinčem Izvor: Shuttersotck

Ako postoji kvalitetno jelo na brzinu, onda je to jednostavna čorba sa pirinčem. Ne treba vam ni hleb, ni krutoni, a veoma je zasitna zbog fino kuvanog pirinča. Ova čorba je odličan izbor kad god ne znamo šta ćemo da kuvamo, ili kada nemamo vremena za kuhinju, jer se veoma lako sprema.

Sastojci:

  • 1 l bistre goveđe supe
  • 150 g pirinča
  • 2 jajeta
  • 200 ml kisele pavlake
  • 1 limun
  • malo svežeg peršuna
  • so, biber

Možda će vas zanimati

Priprema:

U pola litra slane kipuće vode stavite pirinač da se kuva. Da bi zrna pirinča ostala cela, u vodu nacedite sok od pola limuna i kuvajte 15 minuta, a zatim ga procedite. U ovako pripremljen pirinač nalijte vrelu bistru supu uz konstantno mešanje. U posebnoj posudi umutite kiselu pavlaku, jedno celo jaje i jedno žumance i smesu dodajte skuvanom pirinču. Sve začinite po ukusu i po želji pre služenja pospite seckanim peršunom.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti