Ako postoji kvalitetno jelo na brzinu, onda je to jednostavna čorba sa pirinčem. Ne treba vam ni hleb, ni krutoni, a veoma je zasitna zbog fino kuvanog pirinča. Ova čorba je odličan izbor kad god ne znamo šta ćemo da kuvamo, ili kada nemamo vremena za kuhinju, jer se veoma lako sprema.
Sastojci:
- 1 l bistre goveđe supe
- 150 g pirinča
- 2 jajeta
- 200 ml kisele pavlake
- 1 limun
- malo svežeg peršuna
- so, biber
Priprema:
U pola litra slane kipuće vode stavite pirinač da se kuva. Da bi zrna pirinča ostala cela, u vodu nacedite sok od pola limuna i kuvajte 15 minuta, a zatim ga procedite. U ovako pripremljen pirinač nalijte vrelu bistru supu uz konstantno mešanje. U posebnoj posudi umutite kiselu pavlaku, jedno celo jaje i jedno žumance i smesu dodajte skuvanom pirinču. Sve začinite po ukusu i po želji pre služenja pospite seckanim peršunom.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus