Domaćice se trude da svojoj porodici obezbede zdrave i hranljive obroke, a kako je sezona mladog luka u jeku trebalo bi ga iskoristiti maksimalno. 

Jogurt, naročito nemasni, probiotski predstavlja nešto što čini čuda za svaki organizam. Kada ga iskombinujete sa mladim lukom dobijate sve u jednom obroku, vitamine, minerale, probiotske kulture i sjajan prilog uz svako jelo. Ova salata se lako pravi i svi je obožavaju, a možete i da se namaže na hleb. 

Sastojci:

  • 2 veze mladog luka
  • 400 g grčkog jogurta
  • 4 kašike majoneza
  • pola vezice mirođije
  • pola vezice peršuna
  • 1 kašičica sirćeta
  • 1 kašičica soli

Priprema:

Mladi luk operite i odstranite mu malo vrhove i donji deo. Naseckajte ga na tanke kolutove zajedno sa zelenim perima i stavite u dublju činiju. Mirođiju i peršun takođe sitno naseckajte, pa pomešajte sa lukom. U jogurt dodajte majonez, pa dobro sjedinite, dodajte sirće i sve posolite po ukusu. Dobijenu smesu sipajte u činiju sa lukom, pa lagano sve sastojke lepo izmešajte. Ukoliko ima potrebe dodajte još začina po ukusu. Salata je mnogo lepša ako se ohladi nekih pola sata, a najduže je možete držati u frižideru do 2 dana.

Izvor: Stvar ukusa