Leti i na proleće najviše nam prijaju obrok salate. One su lagane i osvežavajuće i ne padaju teško na stomak, kao ruska i mimoza. Napravite neobičnu salatu koja će vas sigurno zasititi jer sadrži i belo meso i šunku, ali i neobičan sastojak - omlet. Umesto da dodajte seckana kuvana jaja kao do sada, vi napravite omlet i isecite. Zbog povrća je sveža, ako vam je previše i meso i šunka i jaja izbacite nešto slobodno. Zanimljiva priprema, a ukus je potpuno neodoljiv. 

Sastojci:

  • 150 g kupusa 
  • 4-5 kašika kuvanog kukuruza 
  • 1 krastavac 
  • 250-300 g šunke 
  • 2 manja bataka ili 1 pileći file
  • 3 jajeta 
  • 3-4 kašike majoneza 

Priprema: 

Kupus izrendajte, a krastavac isecite na tanke trake, kao i šunku. Batak ili belo meso skuvajte, pa kada se ohlade iseckajte. Pomešajte sve. Dodajte i kukuruz iz konzerve. Jaja umutite i ispecite omlet, pa urolajte kao palačinku. Isecite i dodajte u salatu. Začinite po ukusu, a zatim preko svega sipajte majonez. Dobro promešajte. 

Izvor: Stvar ukusa