Leti i na proleće najviše nam prijaju obrok salate. One su lagane i osvežavajuće i ne padaju teško na stomak, kao ruska i mimoza. Napravite neobičnu salatu koja će vas sigurno zasititi jer sadrži i belo meso i šunku, ali i neobičan sastojak - omlet. Umesto da dodajte seckana kuvana jaja kao do sada, vi napravite omlet i isecite. Zbog povrća je sveža, ako vam je previše i meso i šunka i jaja izbacite nešto slobodno. Zanimljiva priprema, a ukus je potpuno neodoljiv.
Sastojci:
- 150 g kupusa
- 4-5 kašika kuvanog kukuruza
- 1 krastavac
- 250-300 g šunke
- 2 manja bataka ili 1 pileći file
- 3 jajeta
- 3-4 kašike majoneza
Priprema:
Kupus izrendajte, a krastavac isecite na tanke trake, kao i šunku. Batak ili belo meso skuvajte, pa kada se ohlade iseckajte. Pomešajte sve. Dodajte i kukuruz iz konzerve. Jaja umutite i ispecite omlet, pa urolajte kao palačinku. Isecite i dodajte u salatu. Začinite po ukusu, a zatim preko svega sipajte majonez. Dobro promešajte.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem