Riba je izuzetno zdrava namirnica bogata omega 3 masnim kiselinama i trebala bi što čećše da se nađe na svačijoj tpezi. Ovaj recept za ukusnu paštetu od skuše, oduševiće čak i one koji nisu ljubitelji ribe.
Lako se pravi, a oduševiće vas na prvi zalogaj.
Sastojci:
- 1 skuša
- 1 glavica luka
- 2 kuvana jaja
- 2 čena belog luka
- pola limuna
- 2 kašike maslinovog ulja
- svež peršun
- so, biber
- 1 feferona
Priprema:
Skušu dobro operite i posolite i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Zagrejte rernu na 200 C, ribu stavite na foliju začinite po ukusu i pecite oko pola sata. Kada bude pečena vodite računa da je dobro očistite pd kostiju Crni i beli luk sitno naseckajte, jaj skuvajte i oljuštite. U blender stavite sve sastojke i dobro ih izblendirajte. Na kraju dodajte naseckanu ljutu papričicu, pa još jednom sve izbmendirajte. Paštetu preručite u činiju, pa je nakon konzumiranja čuvajte u frižideru.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus