Riba je izuzetno zdrava namirnica bogata omega 3 masnim kiselinama i trebala bi što čećše da se nađe na svačijoj tpezi. Ovaj recept za ukusnu paštetu od skuše, oduševiće čak i one koji nisu ljubitelji ribe. 

Lako se pravi, a oduševiće vas na prvi zalogaj.

Sastojci:

  • 1 skuša 
  • 1 glavica luka
  • 2 kuvana jaja
  • 2 čena belog luka
  • pola limuna
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • svež peršun
  • so, biber
  • 1 feferona

Priprema:

Skušu dobro operite i posolite i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Zagrejte rernu na 200 C, ribu stavite na foliju začinite po ukusu i pecite oko pola sata. Kada bude pečena vodite računa da je dobro očistite pd kostiju Crni i beli luk sitno naseckajte, jaj skuvajte i oljuštite. U blender stavite sve sastojke i dobro ih izblendirajte. Na kraju dodajte naseckanu ljutu papričicu, pa još jednom sve izbmendirajte. Paštetu preručite u činiju, pa je nakon konzumiranja čuvajte u frižideru.

Izvor: Stvar ukusa