Napravite domaću paštetu od skuše koja je zdrava i ukusna.

Skuša sadrži veliki procenat omega-3 masnih kiselina, čak dva puta više od lososa, i zbog toga je sjajna za regulisanje krvnog pritiska. Bogata je i selenom, koji zajedno s proteinima stvara antioksidante i jača imunološki sistem.
Ovu ukusnu paštetu ćete napraviti vrlo jednostavno, a pogodna je i za one koji su tek početnici u kulinarstvu.
Sastojci:
- 1 skuša srednje veličine
- 1 manja glavica luka
- 2 kuvana jaja
- 2 čena belog luka
- pola limuna
- 2 kašike maslinovog ulja
- svež peršun
- so, biber
- 1 feferona
Priprema:
Skušu očistite od iznutrica, operite i posolite i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Za to vreme zagrejte rernu na 200 stepeni, stavite skušu na foliju, prelijte je uljem i pecite od 30 do 40 minuta. Pečenu skušu dobro očistite od kostiju. Posebno skuvajte jaja, pa ih oljuštite. Crni i beli luk očistite, pa sitno naseckajte. U blender stavite skušu, crni i beli luk, limunov sok, jaja isečena na četvrtine, začinite po ukusu, dodajte sitno seckani peršun i sve dobro izblendirajte. Na kraju dodajte sitno naseckanu ljutu papričicu, pa još jednom izmiksajte. Paštetu preručite u činiju, ostavite je da se dobro ohladi u frižideru, pa je poslužite uz prepečeni hleb.
Izvor: Stvar ukusa
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.