Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DOMAĆA PAŠTETA OD SKUŠE: Namaz koji se lako pravi, a jedan tajni sastojak daje mu pikantnost

Autor Marija Brčić

Napravite domaću paštetu od skuše koja je zdrava i ukusna.

 Domaća pašteta od skuše Izvor: Shutterstock

Skuša sadrži veliki procenat omega-3 masnih kiselina, čak dva puta više od lososa, i zbog toga je sjajna za regulisanje krvnog pritiska. Bogata je i selenom, koji zajedno s proteinima stvara antioksidante i jača imunološki sistem. 

Ovu ukusnu paštetu ćete napraviti vrlo jednostavno, a pogodna je i za one koji su tek početnici u kulinarstvu.

Sastojci:

  • 1 skuša srednje veličine
  • 1 manja glavica luka
  • 2 kuvana jaja
  • 2 čena belog luka
  • pola limuna
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • svež peršun
  • so, biber
  • 1 feferona

Možda će vas zanimati

Priprema:

Skušu očistite od iznutrica, operite i posolite i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Za to vreme zagrejte rernu na 200 stepeni, stavite skušu na foliju, prelijte je uljem i pecite od 30 do 40 minuta. Pečenu skušu dobro očistite od kostiju. Posebno skuvajte jaja, pa ih oljuštite. Crni i beli luk očistite, pa sitno naseckajte. U blender stavite skušu, crni i beli luk, limunov sok, jaja isečena na četvrtine, začinite po ukusu, dodajte sitno seckani peršun i sve dobro izblendirajte. Na kraju dodajte sitno naseckanu ljutu papričicu, pa još jednom izmiksajte. Paštetu preručite u činiju, ostavite je da se dobro ohladi u frižideru, pa je poslužite uz prepečeni hleb.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još:

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti