Kad kažete domaća pica, svi misle da je to komplikovano za pripremu, jer treba da naprave testo. Ali, vrlo je prosto i obavezno isprobajte. Testo ćete lako umesiti, a ostale sastojke dodajte po želji, mi smo vam predložili kako možete. Ono što je bitno da imate je domaći paradajz sos, jer daje čuvenom italijasnkom specijalitetu specifičnu aromu. Sve ostalo može po ukusu.
Pročitajte i kako da napravite domaću mocarelu.
Sastojci:
- 500 g brašna
- 25 g kvasca
- 50 ml maslinovog ulja
- topla voda
- 1 kašičica soli
- paradajz sos
- mocarela sir
- 1 konzerva tunjevine
- povrće po ukusu
Priprema:
Pomešajte brašno, sa izmrvljenim kvascem, maslinovim uljem i toplom vodom. Umesite i pred kraj dodajte so, a zatim dobro umesite. Možete i da kvasac izmrvite u toploj vodi, pa da dodate brašno, so i ulje, ako vam je tako lakše ili ste tako navikli. Pospite brašnom i pokrijte, pa ostavite da naraste pola sata. Podelite na 4 dela i oblikujte loptice. Držite testo pokriveno da se ne bi napravila korica. Na pobrašnjenoj površini razvucite testo u obliku kruga. Dok razvlačite nekoliko puta pospite brašnom. Stavite na pleh obložen pek papirom. Sipajte paradajz sos, preko rendani sir i dobro oceđenu tunjevinu. Poređajte i seckane pečurke. Pecite u dobro zagrejanoj rerni na 250°C dok ne bude gotova.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus