Pica je omiljeno jelo skoro svakoga, a pogotovo njena mini verzija, koja i izgleda prelepo. Sada više ne morate da pravite testo i da se mučite, jer krompir rešava sve. Sastojke možete da koristite po želji, mi smo vam predložili laganu varijantu koja će se svima dopasti.
Pročitajte i kako da napravite domaću mocarelu.
Sastojci:
- 10 malog krompira (oko 65-75 g svaki)
- čeri paradajz
- paradajz sos
- mocarela sir
Priprema:
Krompir skuvajte, pa ga stavite na pek papir koji ste posuli skrobom ili brašnom. Preko krompira stavite pek papir, pa ga spljoštite nečim teškim. Pospite skrobom i ispržite u nauljenom tiganju. Kada okrenete na drugu stranu da se prži, premažite gotovu paradajz sosom i poređajte čeri paradajz iseckan na kolutove. Preko pospite mocarelu ili neki drugi tvrdi sir isečen na trake. Smanjite vatru i sačekajte da se sir istopi. Možete i da poklopite. Pospite suvim peršunom.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem