Brzinski ručak je ono što nam treba kada su napolju vrućine, a šta je bolje od italijanske hrane. Paste su najbolje rešenje, jer se neverovatno lake prave i uspevaju svima, a postoji milion načina da ih spremite, od onih najjednostavnijih, samo sa paradajz sosom, do onih koji imaju više sastojaka. Najpoznatije paste su svakako bolonjeze i karbonare.

Ovaj recept je posebno zanimljiv jer se za preliv koristi omiljeni prilog svih Srba - pire krompir. Zaboravite na bešamel, krompir će jelu dati gustinu i spojiti sastojke.

Sastojci:

  • 2 krompira
  • 250 g makarone
  • 2 tikvice
  • 2 čena belog luka
  • 80 g čedar sira

Priprema:

Makarone skuvajte, kao i krompir. Tikvice izrendajte, kao i sir, a beli luk sitno iseckajte. Na ulju propržite beli luk i tikvice. Krompir isecite, pa stavite u blender, posolite, pa dodajte sir i malo maslinovog ulja. Izblendirajte dok ne dobijete kompaktnu smesu. U tikvice dodajte kuvane makarone i pire krompir. Dobro sjedinite. Ostavite na šporetu još 2-3 minuta.

Izvor: Stvar ukusa