Brzinski ručak je ono što nam treba kada su napolju vrućine, a šta je bolje od italijanske hrane. Paste su najbolje rešenje, jer se neverovatno lake prave i uspevaju svima, a postoji milion načina da ih spremite, od onih najjednostavnijih, samo sa paradajz sosom, do onih koji imaju više sastojaka. Najpoznatije paste su svakako bolonjeze i karbonare.
Ovaj recept je posebno zanimljiv jer se za preliv koristi omiljeni prilog svih Srba - pire krompir. Zaboravite na bešamel, krompir će jelu dati gustinu i spojiti sastojke.
Sastojci:
- 2 krompira
- 250 g makarone
- 2 tikvice
- 2 čena belog luka
- 80 g čedar sira
Priprema:
Makarone skuvajte, kao i krompir. Tikvice izrendajte, kao i sir, a beli luk sitno iseckajte. Na ulju propržite beli luk i tikvice. Krompir isecite, pa stavite u blender, posolite, pa dodajte sir i malo maslinovog ulja. Izblendirajte dok ne dobijete kompaktnu smesu. U tikvice dodajte kuvane makarone i pire krompir. Dobro sjedinite. Ostavite na šporetu još 2-3 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem