Za doručak napravite omlet kakav do sada sigurno niste. Umesto kajgane ili jaja na oko, vazdušasti omlet koji se kuva na pari će vas oduševiti na prvi zalogaj. Lagano jelo koje će vas zasititi, a super je ako ga poslužite sa salatom.
Pročitajte i kako da od jednog jajeta napravite omlet za četiri osobe.
Sastojci:
- 4 jajeta, sobne temperature
- 250 ml mleka
- prstohvat soli
Priprema:
Umutite jaja, pa sipajte mleko. Malo posolite. Kada umutite jaja, proverite da li ima 250 ml tečnosti, ako ima više prospite. Sipajte smesu u okruglu vatrostalnu posudu i stavite u šerpu koju ste napunili vodom. Vode ne treba da bude puno. Poklopite i kuvajte na pari.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus