Za doručak napravite omlet kakav do sada sigurno niste. Umesto kajgane ili jaja na oko, vazdušasti omlet koji se kuva na pari će vas oduševiti na prvi zalogaj. Lagano jelo koje će vas zasititi, a super je ako ga poslužite sa salatom.
Pročitajte i kako da od jednog jajeta napravite omlet za četiri osobe.
Sastojci:
- 4 jajeta, sobne temperature
- 250 ml mleka
- prstohvat soli
Priprema:
Umutite jaja, pa sipajte mleko. Malo posolite. Kada umutite jaja, proverite da li ima 250 ml tečnosti, ako ima više prospite. Sipajte smesu u okruglu vatrostalnu posudu i stavite u šerpu koju ste napunili vodom. Vode ne treba da bude puno. Poklopite i kuvajte na pari.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem