Za doručak većina ljudi voli da pojede zasitno jelo, ali da se priprema brzo i da bude jednostavno. Zato su tortilje sve češće na meniju mnogih. Mogu se jesti sa različitim nadevima, slatke ili slane, a ukus im je uvek neodoljiv.

Poseban ukus dobijaju ukoliko se kratko zapeku na tiganju, a ovako pripremljene mogu biti i doručak i večera.

Sastojci:

  • 2 tortilje
  • 3 jajeta
  • 50 g ljute kobasice
  • 1 crvena paprika
  • 2 kašike kukuruza šećerca
  • so, biber
  • kockica putera

Priprema:

Iseckajte sitno kobasicu i papriku, sjedinite sa jajima i sve blago izmešajte. Dodajte so, biber i kukuruz šećerac. Na tiganj stavite malo putera, pa zagrejte i stavite jednu tortilju, preko nje izlijte smesu sa jajima i stavite drugu tortilju. Sve pecite na tihoj vatri, pa okrenite na drugu stranu i ispecite do kraja. Presecite na četiri dela i poslužite.

Izvor: Stvar ukusa