Za doručak većina ljudi voli da pojede zasitno jelo, ali da se priprema brzo i da bude jednostavno. Zato su tortilje sve češće na meniju mnogih. Mogu se jesti sa različitim nadevima, slatke ili slane, a ukus im je uvek neodoljiv.
Poseban ukus dobijaju ukoliko se kratko zapeku na tiganju, a ovako pripremljene mogu biti i doručak i večera.
Sastojci:
- 2 tortilje
- 3 jajeta
- 50 g ljute kobasice
- 1 crvena paprika
- 2 kašike kukuruza šećerca
- so, biber
- kockica putera
Priprema:
Iseckajte sitno kobasicu i papriku, sjedinite sa jajima i sve blago izmešajte. Dodajte so, biber i kukuruz šećerac. Na tiganj stavite malo putera, pa zagrejte i stavite jednu tortilju, preko nje izlijte smesu sa jajima i stavite drugu tortilju. Sve pecite na tihoj vatri, pa okrenite na drugu stranu i ispecite do kraja. Presecite na četiri dela i poslužite.
Izvor: Stvar ukusa
Koliko tačno soli se stavlja u bure kada se kiseli kupus?
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća