Ovaj sendvič je prvi put napravljen u Kaliforniji četrdesetih godina. Toliko je lak za pripremu, a ukus je neverovatan. U hrskavom hlebu se nalazi mleveno meso prepuno sira koji se topi, toliko je sočan da mu nećete odoleti.
Profesionalci su otkrili tajnu kako da tostirate hleb u tiganju, a da bude savršeno hrskav. Samo treba da ga premažete majonezom.
Sastojci:
- 450 g goveđeg mlevenog mesa
- beli luk u prahu
- crni luk u prahu
- tucana paprika
- so i biber
- kačkavalj u listićima
- 1 crni luk
Za sos:
- 2 kašike majoneza
- 2 kašike kečapa
- 1 kašika senfa
- 1 kašičica vorčester sosa
Priprema:
Istopite puter i propržite crni luk, na pola dodajte malo vode i pržite sve dok ne bude karamelizovan. Izvadite luk iz tiganja i onda stavite mesom. Pržite na srednje jakoj vatri, ne samo da će meso da bude savršeno pečeno, nego će i neki delovi biti krckavi. Posolite, pobiberite, pospite crnim i belim lukom u prahu, a zatim preko stavite listiće kačkavalja. Kada se malo otope promešajte da se lepo sjedine sa mesom. Vratite luk i još jednom dobro promešajte kako bi se svi sastojci lepo sjedinili.
Pomešajte sve sastojke za sos i dobro sjedinite. Dva parčeta hleba premažite majonezom i prepecite tu stranu u tiganju. Izvadite hleb, pa hrskavu stranu premažite umakom, stavite sir, smesu sa mesom, pa opet sir i zatvorite drugim parčetom hleba (da hrskava strana bude okrenuta ka mesu). Mekanu stranu hleba premažite majonezom, pa vratite u tiganj na tu stranu koja je premazana majonezom. Gore će ostati još jedna mekana strana i dok se sendvič peče premažite i tu stranu majonezom, pa poklopite. Posle par minuta okrenite sendvič da se tostira i gornja strana.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem