Prolećno vreme pored lepog vremena donosi i blagodeti kad je ishrana u pitanju, jer su pijace pune svežeg povrća, koje treba svakodnevno da uvrstite na vašoj trpezi.
Nutricionisti često ističu kako je doručak najvažniji obrok u toku dana, a važno je da bude hranljiv i bogat proteinima, a ovaj recept je baš takav. Prolećna kajgana, ne samo što je ukusna, već daje obilje energije za novi dan.
Sastojci:
- 3 jajeta
- 50 g spanaća
- 1 paradajz
- 5 šampinjona
- svež peršun
- 50 g kačkavalja
- so, biber
Priprema:
Jaja umutite, posolite i pobiberite po ukusu. Iseckajte sitno spanać, pečurke i paradajz na manje kriške, pa dodajte jajima. Zagrejte ulje i sipajte jaja sa povrćem u tiganj. Pržite par minuta, a onda pažljivo okrenite, pa ispržite i drugu stranu. Narendajte kačkavalj, pospite ga po omletu dok je još u tiganju, smanjite temperaturu ringle i sačekajte da se kačkavalj rastopi. Po vrhu pospite peršunom. Poslužite uz jogurt ili kiselo mleko.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem