Prolećno vreme pored lepog vremena donosi i blagodeti kad je ishrana u pitanju, jer su pijace pune svežeg povrća, koje treba svakodnevno da uvrstite na vašoj trpezi.
Nutricionisti često ističu kako je doručak najvažniji obrok u toku dana, a važno je da bude hranljiv i bogat proteinima, a ovaj recept je baš takav. Prolećna kajgana, ne samo što je ukusna, već daje obilje energije za novi dan.
Sastojci:
- 3 jajeta
- 50 g spanaća
- 1 paradajz
- 5 šampinjona
- svež peršun
- 50 g kačkavalja
- so, biber
Priprema:
Jaja umutite, posolite i pobiberite po ukusu. Iseckajte sitno spanać, pečurke i paradajz na manje kriške, pa dodajte jajima. Zagrejte ulje i sipajte jaja sa povrćem u tiganj. Pržite par minuta, a onda pažljivo okrenite, pa ispržite i drugu stranu. Narendajte kačkavalj, pospite ga po omletu dok je još u tiganju, smanjite temperaturu ringle i sačekajte da se kačkavalj rastopi. Po vrhu pospite peršunom. Poslužite uz jogurt ili kiselo mleko.
Izvor: Stvar ukusa
Patlidžan sa belim lukom po španskom receptu
Kako da napravite osvežavajući krem od jagoda
Salata od svežih krastavaca sa krem sirom
Lagani rižoto sa zelenim povrćem
Sočivo sa tikvicama za 30 minuta