Ako nemate ideju šta da pripremate za vikend ručak predlažemo vam piletinu i krompir iz rerne, ali ne kao i obično što spremate. Ovo jelo se ređa kao musaka i ima sličan preliv, samo što preko ide i rendani sir koji ga čini hrskavim. Poslužite sa salatom.
Sastojci:
- 5 krompira
- 800 g pilećeg filea
- 2 jajeta
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 150 g tvrdog sira
Priprema:
Skuvajte krompir, a meso isecite na kockice, pa propržite nekih 10 minuta. Posolite i pobiberite. Krompir isecite po želji, pa stavite u tepsiju i preko dodajte meso. Jaja umutite sa pavlakom za kuvanje i začinite. Prelijte preko mesa i krompira, pa sve to pospite rendanim sirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 35 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus