Nemate više inspiraciju za ručak? Ako žeite nešto lako i brzo, a neverovatno ukusno, onda obavezno isprobajte ovo jelo sa mlevenim mesom. Ne bacajte bajat hleb, jer pored prženica, možete da ga iskoristite i za ručak koji će se pamtiti. Dodatna prednost je što nema puno prljavih sudova. 

Posle se poslužite sladoledom od jagoda

Sastojci:

  • 400 g mlevenog mesa
  • 1 crni luk 
  • 6 jaja 
  • 250 ml mleka 
  • 1 paradajz 
  • 100 g tvrdog sira 
  • stari hleb

Priprema:

Mleveno meso posolite, pobiberite, začinite kimom, timijanom i sitno seckanim crnim lukom. Sipajte i 100 ml mleka. Dobro promešajte. Sipajte u tiganj malo ulja, pa rasporedite mleveno meso po dnu. Potrudite se da oblikujte krug od mesa, a zatim okrenite da se isprži i druga strana. Preko stavite kriške hleba. Jaja posolite i pobiberite i dodajte150 ml mleka, pa umutite. Prelijte preko hleba. Poklopite i pecite 6 minuta na laganoj vatri. Zatim ponovo okrenite i poređajte kriške paradajza, pospite rendanim sirom i ponovo poklopite. Ostavite 3 minuta na laganoj vatri.

Izvor: Stvar ukusa