Nemate više inspiraciju za ručak? Ako žeite nešto lako i brzo, a neverovatno ukusno, onda obavezno isprobajte ovo jelo sa mlevenim mesom. Ne bacajte bajat hleb, jer pored prženica, možete da ga iskoristite i za ručak koji će se pamtiti. Dodatna prednost je što nema puno prljavih sudova.
Posle se poslužite sladoledom od jagoda.
Sastojci:
- 400 g mlevenog mesa
- 1 crni luk
- 6 jaja
- 250 ml mleka
- 1 paradajz
- 100 g tvrdog sira
- stari hleb
Priprema:
Mleveno meso posolite, pobiberite, začinite kimom, timijanom i sitno seckanim crnim lukom. Sipajte i 100 ml mleka. Dobro promešajte. Sipajte u tiganj malo ulja, pa rasporedite mleveno meso po dnu. Potrudite se da oblikujte krug od mesa, a zatim okrenite da se isprži i druga strana. Preko stavite kriške hleba. Jaja posolite i pobiberite i dodajte150 ml mleka, pa umutite. Prelijte preko hleba. Poklopite i pecite 6 minuta na laganoj vatri. Zatim ponovo okrenite i poređajte kriške paradajza, pospite rendanim sirom i ponovo poklopite. Ostavite 3 minuta na laganoj vatri.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus