Ukoliko vam je ponestalo ideja za ručak, evo načina kako da osvežite bajat hleb i napravite kompletan obrok za celu porodicu. Sa pripremom i pečenjem vam treba ukupno pola sata, a sve možete nabaviti za oko 400 dinara. Punjeni hleb poslužen uz domaću supu ili paradajz čorbu biće pravi gurmanski užitak.
Sastojci:
- 1 vekna hleba
- 2 jajeta
- 1 struk praziluka
- 2 kobasice ili 200 g nekog suvomesnatog proIzvoda
- 100 g kačkavalja
- Kečap
- Origano
Priprema:
Odsecite gornji deo vekne i izdubite sredinu hleba. Hleb može biti i svež i bajat. Dodajte kečap, seckane kobasice, luk i rendani sir. Prelijte umućenim jajima i dodajte rendani sir i origano. Stavite u pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 190 ° C 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Sočni kolač od pistaća gotov za sat vremena
Piletina Stroganov za praznični ručak
Pileća vekna sa povrćem
Svečana kokos torta za drugi dan Uskrsa