Ukoliko vam je ponestalo ideja za ručak, evo načina kako da osvežite bajat hleb i napravite kompletan obrok za celu porodicu. Sa pripremom i pečenjem vam treba ukupno pola sata, a sve možete nabaviti za oko 400 dinara. Punjeni hleb poslužen uz domaću supu ili paradajz čorbu biće pravi gurmanski užitak.
Sastojci:
- 1 vekna hleba
- 2 jajeta
- 1 struk praziluka
- 2 kobasice ili 200 g nekog suvomesnatog proIzvoda
- 100 g kačkavalja
- Kečap
- Origano
Priprema:
Odsecite gornji deo vekne i izdubite sredinu hleba. Hleb može biti i svež i bajat. Dodajte kečap, seckane kobasice, luk i rendani sir. Prelijte umućenim jajima i dodajte rendani sir i origano. Stavite u pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 190 ° C 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem