Karađoređevu ne možemo da zamislimo bez tartar sosa, i uvek je u restoranu ukus nekako bolji nego kada napravite kod kuće. Ovaj recept će vam pomoći da napravite bolje nego u restoranu, a time ćete znatno poboljšati ukus vaših jela. Super je i uz krmenadle, kao i pohovane paprike punjene sirom

Sastojci: 

  • 2 jajeta 
  • 2 sirova žumanca
  • 1 kašičica maslinovog ulja
  • 1 mladi luk 
  • 50 g kiselih krastavaca
  • 1 kašičica senfa u prahu
  • 120 g pavlake
  • 1/2 limuna
  • mirođija

Priprema: 

Jaja tvrdo skuvajte, pa odvojite žumanca i belanca. Kuvana žumanca pomešajte sa sirovim. Zatim dodajte senf u prahu i sve dobro promešajte. Neprestano mutite, pa sipajte maslinovo ulje. Postepeno dodajte seckane krastavce, mirođiju, seckani luk. Dok mutite, dodajte i pavlaku. Na kraju sipajte sok od limuna i sve potpuno izmešajte. Poslužite u sosu. Sos se može čuvati u frižideru do dva dana. Ako nije moguće koristiti domaća jaja u čiju svežinu ne sumnjate, onda je bolje da ih ne dodajete u sos. Kao zamenu stavite malo više maslinovog ulja.

Izvor: Stvar ukusa