Kada ne znate šta da pripremite za ručak, a mrzi vas da kuvate i palite šporet, vi pripremite slanu tortu. Zasitiće vas, a kombinacija sastojaka je pun pogodak. Ako je pravite sa šunkom ni ne košta puno, a većinu sastojaka već imate kod kuće. Možete da poslužite i kao slavsko predjelo, a super je i kada vam banu gosti.
Sastojci:
- 15 kriški hleba
- 300 g dimljenog lososa (može šunka)
- 150 g pečene ili marinirane paprike
- 150 g maslina
- 150 g kiselih krastavaca
- 150 g mariniranih pečuraka
- majonez
- mirođija
Priprema:
Kalup za tortu obložite plastičnom folijom. Po dnu poređajte tri kriške hleba, a onda premažite majonezom, pa stavite pola količine lososa ili šunke. Ponovo red hleba i majonez, a onda poređajte secaknu papriku i masline, pa još jedan red hleba i majoneza. Preko poređajte seckane pečurke i kisele krastavce, pa još jedan red hleba, premažite majonezom i poređajte preostali losos ili šunku. Bogato pospite mirođijom. Poslednji red je hleb. Umotajte folijom i ostavite u frižideru 4 sata. Izvadite slanu tortu iz kalupa, pa premažite majonezom u tankom sloju. Dekorišite po izboru.
Izvor: Stvar ukusa
Patlidžan sa belim lukom po španskom receptu
Kako da napravite osvežavajući krem od jagoda
Salata od svežih krastavaca sa krem sirom
Lagani rižoto sa zelenim povrćem
Sočivo sa tikvicama za 30 minuta