Od dve omiljene letnje namirnice, tikvica i belog mesa, napravite savršeno jelo. Umesto da se bavite kuvanje i pripremom teških jela, kada su vrućine najviše volimo lagane obroke, kao što je ovaj ili pasta. Možete da poslužite sa parčetom hleba i da servirate za ručak ili večeru. Ovako priprmeljene rolnice svakao će ulepšati i slavsku trpezu.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 500 g pilećeg filea
- 50 g majoneza
- 100 g tvrdog sira po želji
- 2 paradajza
- 20 g prezli
- 20 g parmezana
Priprema:
Belo meso isecite na tanje šnicle, pokrijte providnom folijom, pa ga malo izlupajte čekićem za meso. Posolite i pobiberite, pa premažite majonezom. Preko stavite parče sira i krišku paradajza, pa urolajte. Tikvice isecite na tanke kriške, pa stavite dve, jednu pored druge i malo preklopite. Preko stavite meso i urolajte. Zatvorite čačkalicom. Poređajte na pleh obložen pek papirom. Pospite prezlama i parmezanom. Pecite na 180°C oko 30 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus