Od dve omiljene letnje namirnice, tikvica i belog mesa, napravite savršeno jelo. Umesto da se bavite kuvanje i pripremom teških jela, kada su vrućine najviše volimo lagane obroke, kao što je ovaj ili pasta. Možete da poslužite sa parčetom hleba i da servirate za ručak ili večeru. Ovako priprmeljene rolnice svakao će ulepšati i slavsku trpezu. 

Sastojci:

  • 2 tikvice 
  • 500 g pilećeg filea 
  • 50 g majoneza 
  • 100 g tvrdog sira po želji
  • 2 paradajza 
  • 20 g prezli 
  • 20 g parmezana 

Priprema:

Belo meso isecite na tanje šnicle, pokrijte providnom folijom, pa ga malo izlupajte čekićem za meso. Posolite i pobiberite, pa premažite majonezom. Preko stavite parče sira i krišku paradajza, pa urolajte. Tikvice isecite na tanke kriške, pa stavite dve, jednu pored druge i malo preklopite. Preko stavite meso i urolajte. Zatvorite čačkalicom. Poređajte na pleh obložen pek papirom. Pospite prezlama i parmezanom. Pecite na 180°C oko 30 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa